Potrzebuję waszej rady. Od jakiegoś czasu szukam zegarka do codziennego użytku. Będzie to mój pierwszy poważny zegarek, kolejny kupię pewnie dopiero za kilka lat, dlatego szukam czegoś naprawdę fajnego. W oko wpadły mi Orient Mako oraz VE Rocket N1, ale z chęcią spojrzałbym na Wasze propozycje, może znajdzie się coś czego nie widziałem a mi się spodoba. Gustuję raczej w automatach - aviator/pilot lub diver. Jedyny mankament to mój nadgarstek.... 16cm. No a kwota do wydania ~1000zł
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#4 Wysłany: 2012-01-06, 19:27
No to lecim, Trochę mało sprecyzowane wymagania, tak na szybko moje 3 propozycje.
1. Pilotowa kłalita czyli Auguste Reymond:
2. Gaz-14 Limousine
3. Orient Excursionist
#10 Wysłany: 2012-01-06, 20:23 Re: Zegarek do ~1000zł
vava napisał/a:
Jedyny mankament to mój nadgarstek.... 16cm. No a kwota do wydania ~1000zł
Pozdrawiam!
No Panie to masz gorzej niż ja bo u mnie AŻ 16,5 cm ! zmierz sobie szerokość nadgarstka na tej wysokości kończyny gdzie nosisz zegarek. Jeśli jest to cyrka 55mm to jesteś Waść udupiony ograniczonym wyborem, bo ważne jest ile koperta ma wysokości i w zasadzie dobrze będą się na Twej ręce prezentować zegarki o średnicy 39mm max 41mm oraz wysokości koperty 44-47 mm. Niestety wybór zegarków w takim rozmiarze jest ograniczony bo teraz moda na wielkie zegary. Naprawdę kijowo się żyje z za dużym zegarkiem na ręku. Pamiętaj bardzo ważna jest wysokość koperty, czyli rozmiar od końca ucha do końca. Za 1000zł z palcem w nosie da siś kupić ciekawy zegarek
Preferujesz kwarcyka, czy zegarek mechaniczny, automatyczny ?
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-06, 20:37, w całości zmieniany 5 razy