Koledzy!
Moja wiedza o kwarcowych zegarkach jest żadna, ale coraz bardziej mnie kusi by mieć takowego, z Orientem się nie udało, więc może jakąś bateryjkę przytulę
Wymagania:
-tarcza analogowa, bez wskazówek się nie obejdzie,
-tarcza okrągła raczej,
-koperta nie większa niż 42mm,
-im mniej wensza tym lepiej (choć jakiś ciekawy wonsz może mnie zainteresować),
-subtarcz bardzo nie lubię, chyba że sekundnik,
-zasilanie najlepiej słoneczne, tudzież inne patenty zastępujące wymianę baterii,
-budżet: max 700zł,
-może szafir?
-fajnie jakby miał koronkę,
-marka: casio, citizen, seiko, bulova, może coś innego?
-ogólny wygląd to diver, pilot, może coś klasycznego? Byleby bez jakiś szczególnych ekstrawagancji
-w tej cenie istnieje w ogóle coś takiego?
Zapraszam do szpamowania, wszystkie pomysły mile widziane
maciek [Usunięty]
#2 Wysłany: 2012-02-06, 07:00
Ostatnimi czasy uznałem, że trudno o ciekawszego kwarca w takiej cenie.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 687 Skąd: Kraków
#8 Wysłany: 2012-02-08, 18:26
chomior, ale pewnie cło i vat... Naprawdę nie da się w Polsce dostać w miarę fajnego kwarca z solarem i radiem za 700 zł? Toć już fajnego mechanika mieć można...
Ostatnio zmieniony przez suchotnik7 2012-02-08, 18:37, w całości zmieniany 1 raz
Co do polskich cen. Moje seikowe chrono zanabyłem za 99 dolków z szipem, a takie samo w TT kosztuje 670 złotych w promocji !
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2012-02-08, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
maciek [Usunięty]
#10 Wysłany: 2012-02-08, 19:14
suchotnik7 napisał/a:
chomior, ale pewnie cło i vat... Naprawdę nie da się w Polsce dostać w miarę fajnego kwarca z solarem i radiem za 700 zł? Toć już fajnego mechanika mieć można...