Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 3992 Skąd: inąd
#37 Wysłany: 2012-02-05, 11:18
Karolewskiej napisał/a:
a w innych watkach Woytec60 i Tomirro tak sie bujaja z zakupem
Ja się już nie bujam bo od czasu gdy pisałem tamtego posta nieco się zmieniło. Nie chcę kolejnego zegarka, którego sprzedam po pół roku... Mało tego, zacząłem wyprzedaż i z uporem maniaka szukam tego jednego, jedynego... Mam dwa modele na oku, co ciekawe oba w różnym stylu i czekam aż jakaś okazja się trafi.
Mam wensza takiego właśnie jak na początku tego tematu (SNA 413 biała tarcza). Cóż mogę powiedzieć ? Bardzo twardy zegar. Pomimo ciężkiego życia u mnie (mało kiedy schodzi z nadgarstka) na bezelu zero rys (jak to w droższych Seiko bywa), szkiełko wyposażone w jedną małą. Zegarek nie ma lekko z racji zupełnego EDC, walnięcia raz po raz w metalową rurę, tudzież otarcia o drzwi. Oznak zmęczenia brak. Jego wadą jest niska czytelność - biała tarcza choć ładna, powoduje, że nie zawsze można przez tyle wężów dostrzec którą mamy godzinę. Mechanizm dokładny - co 3-4 miesiące robię mu korektę - zazwyczaj 5-6 sekundową. Co charakterystyczne ciężka bestia. No to tyle Za swojego rok temu dałem na znanym portalu aukcyjnym ok. 700 ZŁ.
Ostatnio zmieniony przez Tomi1976 2012-02-13, 21:35, w całości zmieniany 1 raz