Jako, że niedługo będzie trzeba coś wybrać, a nie wiem co to się zwracam o rade do starszyzny plemiennej, krótko mówiąc Koledzy, Pomóżcie!
Potrzebuje garniakowca, ma być automat lub mechanik - budżet to ok. 800 zł, chętnie mniej. Upatrzyłem sobie takie łoto zegary:
Orienciki mają fajną cenę i generalnie mi się podobają. Tak wiem, jeden ma nielubianą powszechnie dziurę, ale mnie to pasuje nawet
Citek ma jeszcze fajniejszą cenę, do tego szafir.
Seika są nieco droższe, właściwie to lekko budżet przekraczają. Najbardziej podoba mi się ostatnie, ale ma nie przeszklony dekiel, a szkoda trochę mechanizm chować I tu pytanie - jest różnica w jakości między Seiko made in Japan a nie japońskim?
Możecie polecić coś podobnego tudzież niepodobnego w zakładanym budżecie? W sumie nie musi to być nowe, więc jak ktoś ma cuś używanego ciekawego to PW wskazane
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#2 Wysłany: 2012-02-18, 20:59
Gdzie to osstatnie Seiko można wyklikać? Jaki toto ma numer, bo mi się mocno widzi.
Odpowiadając na Twoje pytanie, pomimo posiadania dwóch Orientów - z tej bandy zdecydowanie Seiko. Citizen tez niegłupi, ale e kółeczka na wskazówkach nei do końca mi leżą.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#7 Wysłany: 2012-02-18, 21:10
vodka, - kolega Krzysiek dobrze radzi - M177s to najlepsza klasyka a i na inne przyjemności reszta zostanie. Jeżeli jednak ma być coś z wyżej wymienionych nie zawiedziesz się na pierwszym oriencie - zegarki świetnie wykonane!
A jeszcze pytanie co do Bulovy - warto takie coś z Miyotą kupić czy przepłaca się mocno za samą markę?
To weź czarną, będziesz pierwszy na forumie ! Ja chciałem, ale nie było - i kupiłem Pekina. Ale to 2x wyższy budżet
W tej cenie ciężko naprawde M177 pobić, to jest kwintesencja stylu. Nakładane indeksy, tarcza ze szlifem słoneczkowym, wskazówki łamane, koperta genialnie profilowana i wykończona ... No i ST16, który jest lepszy niż podstawowe Japończyki. Łączy ich zalety w jedno.
tak wystarczy kilka dni poczekać Mam M222S w obserwowanych bo czaję się na model z pomarańczowymi indeksami, kilka dni temu były niedostępne, teraz już są normalnie