Procedura jest taka, że gdy kupisz i zegarek do Ciebie przyjdzie to po prostu ominęła Cię procedura płacenia podatków. Jeśli nie przyjdzie do Ciebie zegarek, to przyjdzie pismo z UC.
Na randkę więc z nimi umawiać się nie trzeba.
konda [Usunięty]
#47 Wysłany: 2011-11-25, 19:47
Aha to świetny układ. Rozumiem, że nie ma żadnych kar pieniężnych... na wypadek gdyby jednak przyszedł list zamiast zegarka.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#51 Wysłany: 2011-12-31, 14:25
stfraw napisał/a:
Kryptoreklama? Dzień dobry panu
Nieee, ceny wyższe niż gdzie indziej, ale...toż w wolnym kraju mieszkamy
Również powitać
MOD2 [Usunięty]
#52 Wysłany: 2011-12-31, 16:20
DeeM zapraszam do wątku powitalnego.
Jeżeli Twoja aktywność ograniczać będzie się tylko do reklamy sklepów to się pożegnamy.
DeeM [Usunięty]
#53 Wysłany: 2011-12-31, 17:44
MOD 2 napisał/a:
DeeM zapraszam do wątku powitalnego.
Jeżeli Twoja aktywność ograniczać będzie się tylko do reklamy sklepów to się pożegnamy.
Bardzo przepraszam, to nie miała być żadna kryptoreklama, po prostu chciałem pomóc:)
Piatek [Usunięty]
#54 Wysłany: 2012-01-30, 13:42 Zakupy w Japonii. Co jak i gdzie?
Jako, że jestem nowy w temacie G-Shock, przeglądając zasoby sieci szybko doszedłem do oczywistego wniosku: istnieje nikła szansa, że w Polsce uświadczę interesujących mnie modeli zegarków. Pozostają mi zakupy za granicą naszego kraju i sprowadzanie zegarków z Japonii lub USA. O ile na temat zakupów w USA można znaleźć informacje (nawet na tym forum) o zakupach w Japonii jest mniej informacji.
W związku z czym chciałbym się dowiedzieć:
1. Czy ktoś z forumowiczów kupił/kupuje w Japonii?
2. Czy możecie poradzić sprawdzone sklepy online/ sprzedawców na ebay?
3. Czy dużo jest naciągaczy i oszustów z kraju kwitnącej wiśni? Na co zwrócić uwagę dokonując zakupu, żeby nie dać się oszukać?
4. Jak wygląda sprawa transportu? Czy Urząd Celny też interweniuje jak w przypadku zakupów w USA?
Zegarki z JP to się kupuje w sklepach z Singapuru, Hong Kongu, Tajwanu itp... no i oczywiście USA
Jeśli chodzi o cło i VAT to nie ma tu znaczenia czy sprowadzasz z JP czy USA. Ważne, że spoza UE.
Sprawdzony sklep to np. http://www.mywatcheshub.com
Twoje pytanie nr 3 pozostawię bez odpowiedzi, bo ogólnie wiadomo, że samuraje to naciągacze, pijaki i złodzieje