Witam, poszukuje dla kolegi zegarka do 1000zl kolega jest dentysta i mowi ze najchetniej zeby to byl kwarc bo nie bedzie go czesto nakrecal. Styl zegraka w sumie dowolny chodziaz podoba mu sie omega seamaster ale jestety nie ten budzet.
sylwek [Usunięty]
#108 Wysłany: 2012-02-11, 09:08 Re: zegar do 1000pln
krol_macius napisał/a:
Witam, poszukuje dla kolegi zegarka do 1000zl kolega jest dentysta i mowi ze najchetniej zeby to byl kwarc bo nie bedzie go czesto nakrecal. Styl zegraka w sumie dowolny chodziaz podoba mu sie omega seamaster ale jestety nie ten budzet.
w tej kasie to ma 3 Parniki w automacie, i tak na dobrą sprawę nosząc codziennie inny, żadnego nie musiałby nakręcać
vava [Usunięty]
#109 Wysłany: 2012-03-01, 15:21
Na kilka tygodni odpuściłem temat zegarka, a teraz mam okazję kupić w dobrej cenie pilota od Archimede. Wcześniej nie chciałem pilota na pierwszy, podstawowy zegarek, ale to jest silniejsze ode mnie. Jakiś właściciel Archimede, bądź czegoś podobnego mógłby się wypowiedzieć jak te zegarki sprawdzają się w codziennym użytkowaniu.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#110 Wysłany: 2012-03-01, 15:33
vava napisał/a:
jak te zegarki sprawdzają się w codziennym użytkowaniu.
Mnie koronka pije w pilotach
maciek [Usunięty]
#111 Wysłany: 2012-03-01, 16:08
vava napisał/a:
Na kilka tygodni odpuściłem temat zegarka, a teraz mam okazję kupić w dobrej cenie pilota od Archimede. Wcześniej nie chciałem pilota na pierwszy, podstawowy zegarek, ale to jest silniejsze ode mnie. Jakiś właściciel Archimede, bądź czegoś podobnego mógłby się wypowiedzieć jak te zegarki sprawdzają się w codziennym użytkowaniu.
Cezar ma rację, kopeta powyżej 44mm + lotnicza koronka + przeciętny nadgarstek to słabe połączenie na zegarek codzienny.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2012-03-01, 16:09, w całości zmieniany 1 raz
vava [Usunięty]
#112 Wysłany: 2012-03-01, 16:54
Tak myslalem, gdyby ktos z Was mial doswiadczenie z tym konkretnym archimede 42mm to prosze dac znac.
maciek [Usunięty]
#113 Wysłany: 2012-03-01, 17:03
vava napisał/a:
Tak myslalem, gdyby ktos z Was mial doswiadczenie z tym konkretnym archimede 42mm to prosze dac znac.
a pokaż to archimede 42mm.
vava [Usunięty]
#114 Wysłany: 2012-03-01, 17:10
Troszkę źle się wyraziłem. Nie miałem na myśli konkretnego egzemplarza, tylko wersję 42mm. Fotek Wam niestety nie dam, co najwyżej to co ze stronki http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot.htm