nie, z tym co ryżowcy lubią najbardziej - karty kredytowe
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Blaz [Usunięty]
#152 Wysłany: 2012-03-06, 18:56
A karty kredytowe nie są kredytami? To jest nowość.
Bankowcy, choć raz pomóżcie mi go (kredyt) NIE kupić.
Ale na pocieszenie dodam, że akurat w Polsce uniknęliśmy kryzysu, bo polscy bankowcy są jednak mądrzejsi i mniej zachłanni od tych w Stanach. Choć było już blisko, by się takimi stali.
z czym byś płacił za kolejne zegarki? paszportem polsatu?
Na kredyt to się kupuje prestiż. Zegarek kupuje się za pieniądze zarobione.
jakiś Rolek na kredyt daje +1000 do prestiżu
a tak poważnie... ja mam kredytówkę, która jedynie służy mi do płatności przez sieć, ze względu na komfort, szybkość transakcji oraz wszelkie możliwe ubezpieczenia takiego zakupu - a spłacam ją zaraz po transakcji
Rudolf a jak takowi wyglądają?
btw. wracając jeszcze do kryzysu - news na Onecie "Lehmans Brothers" wychodzi z upadłości i spłaca długi
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-03-06, 19:30, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#157 Wysłany: 2012-03-06, 19:30
MichalKrk napisał/a:
Rudolf a jak takowi wyglądają?
jak to jak ?
Nieskazitelnie
#158 Wysłany: 2012-03-06, 19:31
MichalKrk, zapłać taką kredytówką cwaniaczku u kinckiego Majfrienda , albo u Japońca jakiego, albo choćby na Jebaju ,, w buty se te kredytówki wsadźta bankiery Ja osobiście płacę płatniczą (czyli mam na koncie ,to płacę , nie mam ,to nie kupuję
MichalKrk, zapłać taką kredytówką cwaniaczku u kinckiego Majfrienda , albo u Japońca jakiego, albo choćby na Jebaju ,, w buty se te kredytówki wsadźta bankiery Ja osobiście płacę płatniczą (czyli mam na koncie ,to płacę , nie mam ,to nie kupuję
to masz szczęście, że posiadasz rachunek w jednym z niewielu Banków, który umożliwia płacenie kartami debetowymi w sieci, mój tego nie umożliwia dlatego mam kredytówkę, płacę nią posiadając środki na RORze, którymi od razu ją spłacam. Mógłbym korzystać z karty pre-paidowej, ale w moim Banku jest ona droższa niż kredytowa i nie posiada takiego zakresu ubezpieczeń transakcji, łącznie z gwarancją najniższej ceny
zapłać taką kredytówką cwaniaczku u kinckiego Majfrienda , albo u Japońca jakiego, albo choćby na Jebaju ,, w buty se te kredytówki wsadźta bankiery
a jaki w tym problem?? kredytówkę podpina się pod konto Paypal, a zarówno majfrendy, japońcy jak i zdaje się już obligatoryjnie wszystkie aukcje na zatoce go honorują
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-03-06, 19:38, w całości zmieniany 1 raz
poza tym warto zapoznać się z warunkami ubezpieczeniowymi do takiej karty. W niektórych
Osobiście jestem przyzwyczajony do nie posiadania przy sobie większej gotówki, a w niektórych miejscach zapłacisz jedynie kartą kredytową - taxi, restauracje, hotele... nie wszystkie przyjmują karty debetowe
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-03-06, 19:44, w całości zmieniany 3 razy
sylwek [Usunięty]
#162 Wysłany: 2012-03-06, 19:44
MichalKrk, ale ja nie mam karty debetowej Kulego , ja mam bankomatową,która jest również płatniczą
Blaz [Usunięty]
#163 Wysłany: 2012-03-06, 19:45
MichalKrk napisał/a:
Blaz napisał/a:
MichalKrk napisał/a:
Cytat:
z czym byś płacił za kolejne zegarki? paszportem polsatu?
Na kredyt to się kupuje prestiż. Zegarek kupuje się za pieniądze zarobione.
zapłać taką kredytówką cwaniaczku u kinckiego Majfrienda , albo u Japońca jakiego, albo choćby na Jebaju ,, w buty se te kredytówki wsadźta bankiery
a jaki w tym problem?? kredytówkę podpina się pod konto Paypal, a zarówno majfrendy, japońcy jak i zdaje się już obligatoryjnie wszystkie aukcje na zatoce go honorują