Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#1 Wysłany: 2012-03-07, 19:21 Kolejny raz pilot
Mając chwilkę czasu oraz spokojny wieczorek z czytaniem doszedłem do wniosku, że 303 średnio wpisuje się z moje aktualne potrzeby, a że życie nie lubi pustki coś na listę musi wskoczyć. Ostatnio moje upodobania poszły w kierunku pilotów. Aktualnie dwa ideały na liście to:
oraz
Chociaż tutaj z powodu Ety 2824 mocno bym się zastanowił.
Mega fajna była też limita Stenka (szkoda, że 47mm)
Niestety z powodu zakupu jednej pozycji z Wishlisty powyższe są poza zasięgiem - choć może warto poodkładać?
W zastępstwie pojawiły się 3 ciekawe tańsze modele:
I tak po głowie chodzą mi:
1. Engelhardt:
2. Ticino
3. Ticino
Jeżeli chodzi o nr 1 to przeraża mnie troszkę rozmiar i pewnie wolałbym logo Shanghaia - za to kolorek wymiata. Ticino nie miałem nigdy w łapie i zastanawiam się jak ma się jakość do Stenka czy Parniaka. Za Ticino przemawia też rozmiar koperty czyli 44mm. Prośba o dorzucenie innych ciekawych propozycji. Odpada Parniak i Tao (oba się przez moje łapki przewinęły). Szkoda, że brak już Udetów Kemmnerka w dobrych cenach.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#4 Wysłany: 2012-03-07, 20:22
W sumie to najchętniej w kolekcji miałbym wszystkie 3 stenki + Shanghaia - i byłbym bardzo zadowolony . Tylko skąd na to brać?
Ticino mnie finansowo kuszą i raczej o nich pozytywne opinie czytałem... Dobrze, że do maja z zakupami pas - potem powinna być już foka i EDC na horyzoncie - może mi przejdzie
No to jak wyjdzie patent z tarczami to niezależnie
Długas się ociąga z wysłaniem do mnie tego Gartona...
Tak sobie myślę, że jakby się dało z tymi tarczami, to można by było coś z lekkim jajem zrobić, tak żeby unikalnie i oryginalnie było, ale w stylu pilota
#15 Wysłany: 2012-03-07, 20:46
Iks, - chrono Ticino fajne - ale na chrono mam już pomysł Archimede chodził mi po głowie, tylko cena jak u Stenka, Krzysiek fajny, ale na PVD też już mam pomysł Laczki też drogie...