Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 687 Skąd: Kraków
#16 Wysłany: 2012-02-27, 14:39
MichalKrk, jeśli jesteś z Krakowa, jak sugeruje nick to biegaj do Kowala na Basztową, jak z zegarka da się coś jeszcze wyciągnąć to tylko u niego No i nie wyśmieje Cię jak np Strojny
suchotnik7, dzieki za info, jakos specjalnie mi na nim nie zalezy bo raczej byl kupiony z ciekawosci co to za cudo za smieszne pieniadze, ale po segestiach kolegow z forum sprobuje go przerobic... O ile sie uda
Myslisz, ze gosc moze ponoc w wykonaniu tarczy do niego?
Znasz jeszcze jakies godne uwagi miejsca w Krk?
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-02-27, 15:11, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 687 Skąd: Kraków
#18 Wysłany: 2012-02-27, 15:33
Zapytać zawsze możesz, to fajny człowiek, jak będzie umiał to pomoże. Ja chodzę do niego, ze dwa razy byłem u Strojnego bo mają wibrograf (tak się chyba nazywa to narzędzie do precyzyjnej regulacji chodu zegarka) i komorę ciśnieniową gdzie można sprawdzić szczelność zegarka. Przy czym Strojny jest drogi i z pogardą patrzy na tanie zegarki, Kowal ma naprawdę przystępne ceny, ja jestem zadowolony. Podobno dobry zegarmistrz jest gdzieś przy DH Wanda i w Jubilacie. Przy czym tam nigdy nie byłem.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#19 Wysłany: 2012-02-27, 15:43
Michał, to poważnie jest pierdoła.
Jak pójdziesz do niego z naprawą to daj mu nową tarczę, niech ci zeszlifuje do rozmiaru starej i upitoli nóżki.
Taką tarczę wyślij tu:
http://allegro.pl/profesj...2169986316.html
A jak ci przyślą zrobioną (wg dowolnego projektu) to zanieś ją z powrotem do swojego majstra i niech ci złoży z użyciem taśmy dwustronnej (ale to on juz będzie wiedział).
I koniec. A wskazówki w tym co masz są ładne, koperta"możebyć" więc powinien fajny zegarek wyjść.
#21 Wysłany: 2012-02-27, 16:58
Też słyszałem o tym z Wandy dobre opinie ale były jakieś plotki, że podobno ma zwijać interes... Cieszę się, że były przesadzone, dobrych fachowców zawsze za mało Ja mieszkam w centrum, więc do Kowala mam dużo bliżej i już się przyzwyczaiłem
minęło pawie 1,5 miesiąca i o dziwo.. nowy zegarek dotarł.... mechanizm działa tym razem bez zarzutu, ale za to klamrę szlag trafił... a te teleskopy.. kupowałem już od majstra w Krk chińskie po 2 zł, ale te... chyba są warte 0,02 USD najlepsze jest to, że jak chciałem wymienić klamrę od tego wcześniejszego to teleskop też trafiło...
no ale nic, stwierdziłem, że założę mu pasek od portugalca (przy tym pasku ze śmiechozaura pasek z portugalczyka to skóra strusia full wypas) i tu ku mojemu ogromnemu zdziwieniu... pasek ze śmiechozaura zamontowany był w sumie na czterech teleskopach, po dwa z każdej strony
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.