_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
maciek [Usunięty]
#62 Wysłany: 2012-04-06, 10:42
Słoniu napisał/a:
Ciężka sprawa z Apartem, bo ceny faktycznie tam "ciężkie mają". Jeżeli chcesz automat to warto dołożyć choć kilka złotych i przejrzeć ofertę Louisa Erarda. Mają tam teraz 50% promocji na niego. Można coś fajnego znaleźć niestety, tak od 1,5k.
np:
Obrazek
Jeżeli może być kwarc, sensownie wykonane są zegarki Claude Bernard - współwłaścicielem marki jest Edox. Oczywiście, przepłacisz za kwarca - ale jakość wykonania nie odbiega od Edoxa.
np:
Obrazek
No i w 1000 się zmieścisz, zostanie jeszcze na jakiś podarek dla Pani
a propos tego kloda bernarda, to niedawno rozmawiałem z człowiekiem sprzedającym zegarki o junkersach. I o tytanowych kopertach w tychże. Powiedział, że są świetne, w przeciwieństwie do tych klodowych, które wyświecają się po dwóch tygodniach na ręku.
Także gdyby jednak miał być klod, to na pewno nie tytanowy.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#64 Wysłany: 2012-04-06, 10:58
maciek, - ja tylko stalówki oglądałem i jakość wydawała się ok... Chociaż było to dawno. Jakbym miał kupić tytan to stenka Generalnie w Aparcie to dołożyłbym do Louisa Erarda, ale w tej cenie to dużo fajnych zegarków jest...
chyba, ze timexa TXa, na przyklad cos takiego:
Obrazek
troche festyn, ale w aparcie
bez jaj, wolałbym timexa za 150 i resztę na wódkę.
Słoniu napisał/a:
maciek, - ja tylko stalówki oglądałem i jakość wydawała się ok... Chociaż było to dawno. Jakbym miał kupić tytan to stenka Generalnie w Aparcie to dołożyłbym do Louisa Erarda, ale w tej cenie to dużo fajnych zegarków jest...
klod bernard - luis erard, filadelfia - finlandia, co za różnica.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2012-04-06, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Matrin (jesteś tu w ogóle jeszcze?) zawsze możesz postawić na klasykę:
_________________ Kuba
Matrin [Usunięty]
#67 Wysłany: 2012-04-06, 11:59
Jestem, jestem. Dzięki za wszystkie rady. Decyzji jeszcze nie podjąłem bo muszę te zegarki zobaczyć na żywo, założyć na rękę. Skłaniam się do tych sportowych JL ale nie wykluczam, że odmieni mi się całkowicie gdy na nadgarstku błyśnie Doxa albo Louis.
Matrin, Doxa nie jest az tak efektowna, jak wiekszosc klasykow... Jest klasyczna
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
thewickerman88 [Usunięty]
#69 Wysłany: 2012-04-06, 14:00
Ostatnio z dziewczyną szukaliśmy dla niej paska do zegarka w aparcie (do tej pory nosiła casio na bransolecie) to pani była strasznie zdziwiona gdy powiedziałem, że maskownice się zdejmuje i jak najbardziej da się pasek do takiego zegarka założyć.
Mierzyłem dzisiaj tego JL http://www.apart.pl/pl/ze...ques_Lemans,906 tylko w nieco innej kolorystyce, wskazówki i indeksy nie były żółte tylko białe. Muszę powiedzieć, że naprawdę fajnie wygląda na żywca, bo na tych zdjęciach ze strony apartu to on w ogóle nie wygląda. Zdecydowanie powinni zainwestować w lepszego fotografa. Nie wziąłem go tylko dlatego, że chcę jeszcze zobaczyć w realu Doxę i Louisa a w tym salonie nie były te marki dostępne. Z automatów były jeszcze fajne Edoxy, niestety mocno przekraczające budżet, brzydkie Timexy i ze trzy zbyt eleganckie Adriatici. Jeszcze tak apropos tego JL, w recenzji podlinkowanej wcześniej w tym temacie było wspomniane, że brak mu jakiejkolwiek luminacji. Zapytałem o to sprzedawcę, który dość stanowczo starał się mnie przekonać, że to niemożliwe. Nie wiem czy mu wierzyć bo oni tam chyba mają faktycznie na jakichś szkoleniach wciskane co mają mówić. Facet coś przebąkiwał o Szwajcarii, a ja trochę przekornie (ha! ale ze mnie internetowy cwaniak) mówię, że z tego co na szybko znalazłem to marka niby austriacka a bebechy prawdopodobnie japońskie i natychmiast się zgodził. No nic to. Akurat tak się zbiegło, że dziś wszystkie JL z serii F1 zniknęły z oferty więc w zasadzie wybór zawęża się do trzech zegarków.
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#74 Wysłany: 2012-04-06, 23:40
Matrin, na Twoim miejscu dołożył bym te 500zł do Louisa. To naprawdę fajne zegarki. Zwłaszcza, że mają teraz promocję. Nie twierdzę, że to byłby deal sezonu, ale pytałeś, co każdy z nas by zrobił - i ja zdecydowanie to.
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Matrin [Usunięty]
#75 Wysłany: 2012-04-06, 23:47
bEEf, no tak jak mówiłem zdecydowanie chcę zobaczyć Louisa przed podjęciem decyzji. Ciekaw jestem tylko jak to jest z tą promocją i dostępnością, bo obawiam się, że może być tak, że przecenione są dwa egzemplarze dostępne np. w Szczecinie i Gliwicach (to tak przykładowo, bez urazy dla mieszkańców tych miast).