Drodzy Kumotrzy!
Mam takiego oto (przedstawionego poniżej) Casio z którym czuję więź sentymentalną. Zegarek ten kupiłem specjalnie na swój ślub
Nie powiem ile lat jestem po ślubie, ale sam zegarek ma ich 14
14 lat temu standardem zegarkowym było 35-36 mm. Mój ma 38 i był wówczas mocarny, oryginalny itd, itp.
Jako, że w przeszłym roku minie "okrągła" rocznica, czyli 15 lat, pomyślałem sobie, że fajnie z takiej okazji, coś sobie kupić i nie wiem dlaczego, ale padło na zegarek
Chciałbym, żeby nowy zegarek w jakimś stopniu nawiązywał do poniższego Casio. Był takim tribute to...
Nie musi być mechaniczny Nawet chyba wolałbym, żeby był kwarcowy
Ale nie jakaś tam prosta bateryjka, tylko coś ponad przeciętną, stal lub tytan, szafir, wielkość między 40 a 42 mm, choć tutaj bardzo się nie upieram, bezapelacyjnie na pasku, maksymalny budżet - 2500 PLN, trochę czasu mam, bo około rok
Niezły strzał. Świetny, tylko trochę zbyt heritage.
Nie sprecyzowałem, ma być to coś bardziej nowoczesnego, ale nie tak bardzo jak Oceanus. A przynajmniej tak bym chciał.
EDIT: przyznam się, że sam kieruję wzrok w stronę Premierów...
_________________ Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2012-05-13, 12:10, w całości zmieniany 1 raz