#1 Wysłany: 2012-05-22, 13:18 Pomoc w wyborze divera w cenie max 1000zł
Po upłynnieniu części swojej kolekcji stałem się w zasadzie monsterowym jednozegarkowcem. Mam jednak ochotę na kolejnego divera. Wymagania: automat, minimum 42mm, kolor zielony lub niebieski lub żółty, budżet max 1000zł. Po dłuższych poszukiwaniach zasadniczo pobieżnie ograniczyłem się do dwóch zegarków, ale może coś fajnego przeoczyłem (na pewno Fokę, ale to będzie ciężkie do nabyciua), więc proszę o pomoc w wyborze:
1. Bernhardt Sea Shark zielony lub niebieski
2. Deep Blue Sun Diver zielony lub niebieski
3. Propozycja szanownych kumotrów...? Znajdę w tym budżecie coś innego fajnego? A może dozbierać do DB Master Explorer 1000 Yellow
http://www.atomictime.pl/...?products_id=57
_________________ lepsze jutro było wczoraj
Ostatnio zmieniony przez pdrog 2012-05-22, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Z tych dwóch to Benek, bez wątpienia.
DB kupisz z innym znaczkiem za polowę tej ceny
Poproszę o rozwinięcie tematu wyższości Benka nad DB. Wizualnie bardziej mi podchodzi DB, ale jeśli jakościowo jest z nią problem to mogę odpuścić. I poproszę link do innego znaczka...bo zasadniczo znaczek nie ma dla mnie większego znaczenia.
Poszperałem trochę w necie i stwierdzam, że na taucha to jestem za biedny, żeby oszczędzać. Jeśli na zwykłych zdjęciach wykonanie zegarka (detale) pozostawia sporo do życzenia....to w realu może być tylko gorzej. Ponadto, tak jak pisze Tomek..kwarc może i tańszy, ale automat na łańcuchu to około 180 ojro...żadna oszczędność.
Big Mako odpada z trzech powodów : koronka, wskazówki, zbyt oklepane. Z orienta w tym budżecie to jeszcze może GMT niebieskie na ładnej bransolecie...ale tak czy inaczej średnio do mnie gada.