Witam, jestem tu nowy i od razu mam pytanie do znawców tematu. Otóż przymierzam się do kupna Junkersa 6644-2, a moje pytanie brzmi: czy jest w Polsce jakiś sklep (nie internetowy) gdzie mógłbym ten zegarek obejrzeć live, a nie tylko na zdjęciu?
Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 687 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 2012-05-24, 19:07
Nie wiem czy można go gdzieś przymierzyć ale dość drogi jak na kwarca... Bez szafiru, taka zwykła bateryjka tylko drogawa... Może jakiś pilot mechaniczny by Cię interesował? W tej cenie wybór już jest;p
Blaz [Usunięty]
#4 Wysłany: 2012-05-24, 19:12
Ten zegarek jest dostępny w kilku sklepach internetowych, w których jest też możliwość odbioru osobistego w jakimś tam punkcie, ale nie sądzę, żeby była możliwość obejrzenia go przez zakupem.
A szafir to materiał, z którego wykonuje się lepsze szkiełka w zegarkach - w przeciwieństwie do szkiełek mineralnych a zwłąszcza plexi - b.b. trudny do zarysowania. Ale oczywiście od nich droższy.
Z tego co piszesz wynika, że abyś dobrze wydał swoje złotówki musisz sporo poczytać forum oraz inne internetowe/nieinternetowe tematy zegarkowe - inaczej będziesz trochę jak ktoś, kto nic nie wie o samochodach a mając gotówkę chodzi po salonach. Szansa, że kupi naprawdę coś dla siebie najlepszego nie jest raczej duża...
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
golo [Usunięty]
#9 Wysłany: 2012-05-24, 19:41
Wybrałem ten model przede wszystkim dlatego, że podoba mi się najbardziej z wszystkich junkersów. Oczywiście jest model podobny w automacie, ale już sporo droższy. Ten jest jednym z najtańszych junkersów i to głównie decyduje.
Żałuję, że nie wiedziałem wcześniej o tym forum, gdyż ideałem była by PZLka
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#15 Wysłany: 2012-05-24, 19:58
golo napisał/a:
Kolejne pytanie: Jaką żywotność ma automat?
To zależy od tego jak będziesz go traktował i o niego dbał.
Przy normalnym, nawet codziennym użytkowaniu i okresowym serwisowaniu nawet kilkadziesiąt lat.
Natomiast jeśli np. pracujesz jako budowlaniec z młotem pneumatycznym, z zegarkiem na nadgarstku, to pewnie niedługo
(Powyższy zawód jest tylko przykładem, nie zamierzam nikogo urazić)
_________________ The future will start tomorrow, not today.