Ciekawy design ma ten seiko, mi się podoba nawet bardzo, tylko zastanawia brak lumy, w sumie wskazówki wyglądają jakby miały. Trafia mu sekundnik w indeksy czy jeszcze nie za taką kasę?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 392 Skąd: Warszawa
#17 Wysłany: 2012-06-04, 21:29
Sam się trochę zdziwiłem, ale trafia idealnie.
_________________ „Nie, to nasz dyrektor. On tak codziennie, rano i przed południem. Objeżdża biuro. – Ale ten hałas...na czym on jeździ? - Na wrotkach, żeby prędzej. W ten sposób zyskuje 26 i pół minuty dziennie.”
Heh to już w ogóle super... Normalnie podoba mi się on! W sumie z takimi kwarcami zależy jak trafisz, mi w jednym też trafia spoko a w pozostałych trzech za cholerę nie chce
Od mechanizmu zależy. Ety nie trafiają w ogóle, japońskie trafiają w większości, a powyżej pewnej kwoty (czytaj: JDM) trafiają wszystkie.
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#20 Wysłany: 2012-06-05, 07:42
Blaz napisał/a:
Ety nie trafiają w ogóle
To też zależy, głównie od egzemplarza Niektóre trafiają. Chociaż mój Lonżin bije tu wszelkie rekordy in minus
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2012-06-05, 07:42, w całości zmieniany 1 raz
Blaz [Usunięty]
#21 Wysłany: 2012-06-05, 08:46
Eta ma bowiem z powodu budowy werka wpisany pewien minimalny ruch wsteczny. Jest minimalny i oko nawet nie jest w stanie go zauważyć. Powoduje to jednak, że właśnie o ten ułamek milimetra indeks się nie zgrywa ze wskazaniem wskazówki. Lub odwrotnie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 16 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5277 Skąd: Warszawa
#22 Wysłany: 2012-06-05, 08:54
Blaz, ten ruch wsteczny bardzo dobrze jest widoczny. Można pooglądać jak to wygląda w olejowych Sinnach na youtubie. Gdzieś widziałem filmik i nie wyglądało to za ciekawie.
Ostatnio ten ruch wsteczny widziałem na naściennym zegarze marki Quartz nie wiem jakiej produkcji u mojej babci, wskazówkę cofało o dobre pół cm
Z tymi JDM to też chyba różnie? Był jakiś wątek, że w citku za ponad 2k indeksy krzywo były więc chyba nie trafiał. Chyba ze ten citek to jeszcze nie heq? sam nie wiem.