Więc jak już pójdziesz 'na miasto', namacasz się i przekonasz, że Orange Big Mako to naprawdę dobry wybór, to zapraszam na bazarek, gdzie usmiechnie się do Ciebie moja sztuka szukająca nowego domu
Pozdrawiam,
W.
Antigalacticos, jakis czas temu gdy jeszcze bywalem na kizi w tematach tego typu w wiekszosci pojawialy sie posty w tym stylu., odylajace do bazarku do zakupu zegarka od osoby odpowiadajacej na dany temat
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Blaz [Usunięty]
#18 Wysłany: 2012-06-10, 17:50
Dokładnie. I nie robimy takiej kryptoreklamy u nas, OK?
Aldreas, do Monstera, SKX007 czy Mako/Big Mako zawsze warto dołożyć. Oferują znacznie więcej niż kosztują.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#19 Wysłany: 2012-06-10, 20:15
Michał G. napisał/a:
odylajace do bazarku
Co to jest odylać ?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 2129 Skąd: Kraków
#20 Wysłany: 2012-06-10, 20:16
ciniol napisał/a:
Michał G. napisał/a:
odylajace do bazarku
Co to jest odylać ?
Sugerować danie dyla na bazarek
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#21 Wysłany: 2012-06-10, 20:24
A.... rozumiem, Michał znany jest z dawania dyla np. przed Bowem.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
aldreas, zależy jaki Jasiek i jakie Seiko, w niektórych przypadkach możesz dołożyć 100-200 PLN więcej, a i tak dostaniesz zegarek z dokładnie tym samym mechanizmem (w JS znajdują się werki od Seiko)
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Michal wiem ze Springs ma werki od seiko ale zastanawiam sie czy nie jest tak jak w lorusie (wedlug rozmowy z zegarmistrzem z TT np werk w lorusie automacie jest owszem od seiko ale o jakosc o wiele slabsza) i dlatego tez sie zastanawiam czy nie jest tez tak ze Springsem
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 28 Paź 2010 Posty: 2327 Skąd: Wrocław
#27 Wysłany: 2012-06-11, 09:23
Zamiast monstera wolałbym SKX007. Miałem czarnego i pomarańczę, wygrał czarny. Ostatecznie czarny też poszedł do ludzi, jakoś się nie polubiliśmy.
#28 Wysłany: 2012-06-11, 10:36
aldreas napisał/a:
wedlug rozmowy z zegarmistrzem z TT np werk w lorusie automacie jest owszem od seiko ale o jakosc o wiele slabsza
A wyjaśnił bliżej na czym ma polegać "o wiele słabsza jakość"?