czy cena jest dobra?
Odnośnie mechanizmu 6498 niestety nie znalazłem żadnych konkretów na forum (tak ożywałem opcji szukaj ale są tylko wzmianki a nie opis lub info o zaletach, wadach )
Dziwię się, że na tak tematycznym forum nie ma wyodrębnionych tematów dot. konkretnych werków chińskich - bardzo trudno znaleźć właściwe informacje - mnie się nie udało. Zrezygnowałem po 30 minutach szukania.
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#2 Wysłany: 2012-08-02, 11:37
Tańszy? W linku z Kmziz cena 305 PLN zawiera przesyłkę PP na terenie kraju. Różnica 6 PLN w cenie zatem się niweluje .
Jak dla mnie to ten pierwszy jest fajniejszy, i nie ma dzyndzla na boku koperty.
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#4 Wysłany: 2012-08-02, 11:42
Samego dobrego;)
Moje doświadczenie z chińskimi werkami, poza asian unitasem/anitasem, jest ograniczone, wiec koledzy pewnie Ci udzielą pełnych informacji. Ja do samego Asiana nie miałem zastrzeżeń.
Ostatnio zmieniony przez mw75 2012-08-02, 11:47, w całości zmieniany 1 raz
na moją wątłą łapkę to 43 jest aż nadto
a czy może ktos mnie oświeci, gdzie na forum jest temat w którym opisano ten werk?
Bo albo ja jestem tak kiepski w szukaniu , albo takiego tematu nie było i nie ma ?
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#7 Wysłany: 2012-08-02, 12:06
...sam werk jako taki chyba nie był opisywany. Zegarki z tym werkiem to już prędzej. Ten link co podałem, tam jest trochę wypowiedzi na temat tego mechanizmu. To tylko 8 stron
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
dla porównania taki z przeszklonym deklem i tańszy
Oba mają przeszklony dekiel, zauważ, że dodatkowo ten z allegro ma dzyndzel z lewej strony koperty udający repetiera, mnie ten dynks osobiście odrzuca od tych zegarków.
Sam jesteś chrono
Przecież to klasyka forumowa jest, Parnis Chronometr!
Nie bój się tego automatu - to jest doskonały mechanizm.
Tak jak mówi Robert, wybierz sobie coś a potem wal do Rudolfa z propozycją korupcyjną.
Ten co pokazałes ostatni występuje w trzech wariacjach, biały, czarny, i szara "panda' - chlopaki twierdzą że szara najfajniejsza, ale ja się z nimi nie zgadzam gdyż akurat szarej nie mam Swoją droga, to szokujące niedopatrzenie z mojej strony ...