#1 Wysłany: 2012-08-13, 08:52 Invicta 0467 czy orient mako ?
Witam jak w temacie.
mam dylemat, ktory zegarek ma lepszy werk i ktory byście osobiscie kupili ?
nie nurkuje wiec wr nie ma dla mnie az takieg oznaczenia.
Invicta ma fajnie zdobiony i widoczny werk
Orient - Nie wiem nawet co tam siedzi i jak wyglada werk.
Proszę o pomoc
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#2 Wysłany: 2012-08-13, 08:54
Witamy! Wklej zdjęcia, łatwiej będzie coś podpowiadać.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
dawids [Usunięty]
#3 Wysłany: 2012-08-13, 08:57
ponizej foty
Ostatnio zmieniony przez dawids 2012-08-13, 08:57, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#7 Wysłany: 2012-08-13, 09:05
oba werki porownywalne, wykonanie tez - pozostaje kwestia designu.
w Mako masz szybka zmiane daty.
_________________ beceen | ***** ***
maciek [Usunięty]
#8 Wysłany: 2012-08-13, 09:07
beceen napisał/a:
.. w Mako masz szybka zmiane daty.
W tym drugim też.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#9 Wysłany: 2012-08-13, 09:07
Wygląd werku może i jest istotny, ale w sumie zegar nosisz tarczą do góry a nie deklem. W Orientach potrafią być kupiaste bransy - takie jakieś blaszkowato/kanciaste.W Oriencie masz też dodatkową kompilację z dniem tygodnia - sam musisz odpowiedzieć czy jest Ci to potrzebne. Przez to pojawia się też przycisk oprócz koronki, co jednak nie powinno mieć dla ciebie znaczenia skoro nie nurkujesz. Każda dodatkowa koronka czy przycisk to jakieś tam zwiększenie prawdopodobieństwa podcieknięcia w dłuższej perspektywie czasu. W zegarach z lat 80 tych zdarzało się też czasem, że wszystko działa oprócz przycisku szybkiej zmiany daty dziennej. Przy nowym zegarze nie będziesz miał jednak tego problemu. Mam stare Orienty mające po 20 lat i są nie do zdarcia.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-08-13, 09:09, w całości zmieniany 1 raz