Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 15 Mar 2012 Posty: 396 Skąd: Lublin
#1 Wysłany: 2012-08-17, 18:52 Poduszki do zegarków.
Witam szanownych.
Ostatni mój zakup miał fajna poduszkę, skajkową..ale niestety podobijały się na niej pieczątki od Juriego. Ten fakt troszkę nie dawał mi spokoju..a że jestem osobą która umie szyć na maszynie ( w przeciwieństwie to większość nastolatek ) to postanowiłem zrobić ją sam.
Na pierwszy rzut użyłem czarnej alcantary.
Po chwili zrobiłem podobną, ale z czerwonym paskiem i przeszyciem.
Nici o grubości 20 żeby były dobrze widoczne.
Wymiar zachowany to i do szkatułki się mieści
Po weekendzie jak będę miał chwilę wolnego czasu to zrobię takie wersje z pikowaniem w romby i poduszki ze 100 % skóry naturalnej.
Wiem, że to tak mało znaczące pośród waszych profi projektów..ale mnie takie drobnostki cieszą
#5 Wysłany: 2012-08-17, 19:43
ALAMO napisał/a:
Ekstra ci to wyszło
Dzięki
Ten z tym paskiem tak średnio pomyślałem bo praktycznie go nie widać.. trzeba będzie pasek poszerzyć do 4 cm .
Dominik napisał/a:
Super, uszyjesz mi komplecik do gabloty??
Serio chcesz ? Jeśli tak to nie widzę problemu.
Szczerze mówiąc to sam dziś patrzyłem na allegro, ale nic nie znalazłem ciekawego..pudełka są..ale poduszek nie znalazłem
_________________ "Kobiety nie można zmienić,można zmienić kobietę,ale to nic nie zmienia".
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#8 Wysłany: 2012-08-17, 20:36
Reggie napisał/a:
Serio chcesz ? Jeśli tak to nie widzę problemu.
Szczerze mówiąc to sam dziś patrzyłem na allegro, ale nic nie znalazłem ciekawego..pudełka są..ale poduszek nie znalazłem
#9 Wysłany: 2012-08-17, 22:14
Fajnie, że Wam się podoba. Mam jeszcze jeden pomysł na taki hmm..ekspozytor wykonany ze skóry przeszywany ręcznie dwiema igłami
Może spróbuję użyć materiału o strukturze carbonu..w sumie dało by to fajny efekt
Dominik napisał/a:
No jasne, że chcę. Coś koło 70 mi potrzeba
Tosz to prawie hurt
Jeśli chodzi o mnie to nie widzę problemu
_________________ "Kobiety nie można zmienić,można zmienić kobietę,ale to nic nie zmienia".
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14432 Skąd: Gliwice
#10 Wysłany: 2012-08-17, 22:52
Wyglądają świetnie
Od dawna chciałem sobie zrobić pudełko, bo wyciąć, skleić i pomalować kilka desek to dla mnie żaden problem, ale przy tekstyliach odpadam....
P.S. Parni U-Boat na nato wyglada całkiem spoko Ale jakoś nie wierzę, ze pasek nylonu trzyma taki spory kawał zelarstwa na nadgarstku
Ostatnio zmieniony przez Machu 2012-08-17, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#11 Wysłany: 2012-08-17, 23:03
Poduchy wymiatają
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.