#1 Wysłany: 2012-08-24, 19:10 Adriatica- zakup zegarka- rada
Witam Was!
Czego potrzebuję:
- zegarek "zwykły", bez szaleństw i dodatków
- ma pokazywać czas i chodzić
- cena 300-400 zł
- pasek skórzany, koperta ze stali szlachetnej
- tarcza ciemna, ma być łatwo widoczna godzina (moj wzrok nie nalezy do najlepszych)
- najlepiej w kształcie kwadratowym/prostokątnym
Zła pewnie nie jest. Ogólnie Adriatici są wykonane całkiem nieźle. Ja jednak nie zapłaciłbym tyle za kwarca. Ale to już moje zboczenie
_________________ Pozdrawiam,
Bartek
Ostatnio zmieniony przez Bartek 2012-08-24, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
symela [Usunięty]
#11 Wysłany: 2012-08-24, 19:25
nie ma się co śpieszyć z zakupem ,porozglądać sie po świecie trzeba,na razie trafiłeś na to forum i jesteś na dobrej drodze, bo jako Poznaniak na pewno nie lubisz tracić pieniędzy nadaremnie
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#12 Wysłany: 2012-08-24, 19:25
Tak, masz rację, ale ta cena jest na tyle spora, że w tej cenie kupisz już wiele innych zegarków, również mechanicznych/automatycznych.
Zwróć też uwagę, że tam zastosowano bardzo cienki mesz - taki rodzaj bransolety. To dość mało popularne rozwiązanie, nie wiadomo jak on się będzie zachowywał, dodatkowo pokryty jest PVD, które też nie wiadomo jak wygląda w praniu.
Ogólnie - ja bym nie kupił tylko poszukał czegoś ciekawszego.
To musi być koperta tonneau? Prostokątna?
_________________ hrg.pl
AMJJMA [Usunięty]
#13 Wysłany: 2012-08-24, 19:27
symela napisał/a:
nie ma się co śpieszyć z zakupem ,porozglądać sie po świecie trzeba,na razie trafiłeś na to forum i jesteś na dobrej drodze, bo jako Poznaniak na pewno nie lubisz tracić pieniędzy nadaremnie
Zgadzam sie
Lubię wiedzieć co kupuję.
Właśnie nie jestem jakimś koneserem, nie traktują zegarków z czcią.
Po prostu ma być dobrze wykonany i prawidłowo pokazywać czas.
A kasę na to mam nawet te 460, jednak się porozglądam
Tak, bardzo podobają mi się koperty prostokątne i czarne tarcze.
Wiem, mam taki gust i trudno mnie przekonać do innego kształtu. Do firmy nie.
Automatyk, chyba nie
Ostatnio zmieniony przez AMJJMA 2012-08-24, 19:28, w całości zmieniany 1 raz
Zwróć też uwagę, że tam zastosowano bardzo cienki mesz - taki rodzaj bransolety. To dość mało popularne rozwiązanie, nie wiadomo jak on się będzie zachowywał, dodatkowo pokryty jest PVD, które też nie wiadomo jak wygląda w praniu.
Obawiam się, że ze względu na zastosowane zapięcie warstwa PVD może się dość szybko zniszczyć...Dodatkowo mocowania mesza wyglądają tak, jakby miały sprawić problem w momencie wymiany na np. pasek.