#1 Wysłany: 2012-09-20, 19:31 Gwarancja a wymiana szkła
Porysowałem szkło w big maku ale mam jeszcze gwarancje nie wiecie czy wymiana szkła
nie powoduje skrócenia okresu gwarancji.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#2 Wysłany: 2012-09-20, 21:49
Na porysowane szkło to raczej gwarancji nie ma. Jak szkło wymienia APO to czemu ma być skrócona gwarancja? Jak inny majster to stracisz gwarancję ponieważ nieautoryzowany serwis grzebał.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-09-20, 21:51, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#3 Wysłany: 2012-09-20, 21:53
Albo rybki, albo pipki - zmiana na własną rękę = utrata gwarancji. Zmiana w serwisie dealera = podejrzewam, że wyższa cena. Jak gwarancja jeszcze dluga, oddałbym do fabrycznej wymiany, chyba że mają policzyć jak za pół zegarka...
_________________ hrg.pl
zegarmistrz [Usunięty]
#4 Wysłany: 2012-10-01, 07:03
A jak wymienisz na oryginalne szkło, to kto w serwisie "firmowym" się zorientuje? No chyba, że koperta jest też "zryta".
Dokładnie.
Sprawdź ile kosztuje samo szkło - na Ebay jest sporo fabrycznych do Orientów i Seiko, po modelu znajdziesz. Ile weźmie majster za wymianę - 10 zł ?