Naprawdę zazdroszczę zakupu! A sekundnik, wbrew temu co rózne wilki mówią - nadaje mu wręcz smaczku. Zdecydowanie jeste na TAK, i niech się dobrze nosi !
Gdyby w środku było coś szlachetniejszego - byłby to lotnik w zasadzie idealny!
pomijając zupełne nieporozumienie jakim jest dekiel to do pełni szczęścia dla mnie potrzeba zmienić sekundę, wyeliminować datę i lotnik jak się patrzy!!!
nie miałem do tej pory do czynienia z mechanizmami miyota więc nic nie będę mówił choć wolałbym jakiś ręczny naciąg.
Niech się dobrze nosi Feliksie a skrobnij coś jeszcze za miesiąc lub dwa jak już go trochę ponosisz.
Blaz [Usunięty]
#4 Wysłany: 2009-09-08, 17:58
No właśnie - mogli sobie darować ten przeszklony dekiel.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#5 Wysłany: 2009-09-08, 18:12
Dekiel na surowo to mi sie kojazy z amfibią - musiał bym pomacać co by porównać - lotnik fajny nie czepiam siedo sekundy , ponieważ sie nie znam na lotnikach.
Gratuluje zakupu !
qbapiasek Gość
#6 Wysłany: 2009-09-08, 19:06
Tarcza robi bardzo dobre wrażenie, tył tak jak koledzy zauważyli, lepiej by było jak by był pełny, a jak dla mnie najfajniej byłoby gdyby miał pełny dekiel plus na nim jakiś ciekawy grawerunek.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#8 Wysłany: 2009-09-08, 20:30
Dodam jedno. Mało jest miejsca między teleskopem a kopertą i do tego niestety brzeg koperty od spodu jest dość ostry. Nie na tyle żeby skaleczyć albo żeby to było nieprzyjemne dla ręki ale dość żeby dokonać masakry na moim pierwszym customie od Verca. Samo zobaczcie jak ścięło skórę.
Poza tym zegarek jest jak to mawiał wielki poeta "w pytkę"!. Muszę mu tylko znaleźć cieńszy pasek (oryginalny pasuje idealnie ale mnie się jakoś nie widzi).
Blaz [Usunięty]
#9 Wysłany: 2009-09-08, 21:24
Ja bym wam nawet zazdrościł tego zegarka, gdyby nie to, że mam na oku inny.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#13 Wysłany: 2009-09-08, 22:59
Felku, a mnie się podoba taki jaki jest, nic w nim nie zmieniaj i nie kombinuj, niech się dobrze nosi.
Krispintapicerek [Usunięty]
#14 Wysłany: 2009-09-30, 10:02
A co sie dzieje z tym kółkiem wokół otworu sekundnika, którym osadza sie go na ośkę?
Wyrażnie widać, że skrzywiony na dwóch pierwszych fotkach.
Ogólnie fajny jeśli ktoś lubi stylistyke pilotów, ale dekiel niepotrzebnie przeszklony, no i obróbka, jak podkładki pod śróby mocujace szyny kolejowe do podkładów.
Widać przeznaczony do patrzenia tylko od srony tarczy