Nietypowo jak dla mnie, ale chodzi za mną od dłuższego czasu, zawsze obawiałem się rozmiaru, ale...wczoraj przymierzyłem mewkę i to najlepiej leżący zegarek jaki miałem Myślę, że ta Cytrynka może być równie - jeśli nie bardziej - wygodna Błądzę?? Czy idę w słusznym kierunku ? Doradźcie, przekonajcie Prosiłbym również w miarę możliwości o jakieś alternatywy dla poniższej, budżet - powiedzmy do 2K.
Edyta: Zwykła DS1 też mi się podoba, /Day Date/ to miał być tylko taki smaczek...
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-10-20, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
Te certinki są strasznie delikatne.
Na fotach wyglądają fajnie, w gablocie też. Ale na nadgarstku taki trochę damski.
Zbyt lekki, zbyt delikatny. Przynajmniej ja miałem takie wrażenie.
No ale może lubisz właśnie takie klimaty....
Te certinki są strasznie delikatne.
Na fotach wyglądają fajnie, w gablocie też. Ale na nadgarstku taki trochę damski.
Zbyt lekki, zbyt delikatny. Przynajmniej ja miałem takie wrażenie.
No ale może lubisz właśnie takie klimaty....
Ona wcale malutka nie jest, a do tego ma długie uszy.
Nie mówię, że malutka tylko że delikatna.
Klasyczna DS-1 ma 39mm średnicy. Jest dość lekka i płaska. Stąd takie wrażenie.
_________________ Segoy
olek [Usunięty]
#9 Wysłany: 2012-10-20, 19:52
Iksu nie słuchaj tych malapet. Tak jak mówi Łukasz ona super leży na ręce-szczególnie na bransolecie. Miałem i bardzo żałuje że sprzedałem. To jest typowy EDC a w dodatku nie sprawia kłopotu w codziennym noszeniu w przeciwieństwie do tych wszystkich diverów:
Żeby nie było, że odradzam - bynajmniej!
Sam się przymierzałem. Bardzo mi się podoba ten zegarek wizualnie.
Ale po przymierzeniu się po prostu rozmyśliłem.
Zatem Iksu - przymierz, pomacaj i jak podejdzie to wio!
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#13 Wysłany: 2012-10-20, 19:56
Ds-1 i Ds first bardzo mi się podobają , ale zawsze przeszkodą było to że jak tylko chciałem cytrynkę to zawsze miałem okazję na kupno czegoś innego i niestety cytryna przegrywała .
#14 Wysłany: 2012-10-20, 19:59
Jacobi i Maro66 mają od dość długiego czasu ta Cytrynkę, więc warto spytać się ich o wrażenia z użytkowania.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#15 Wysłany: 2012-10-20, 20:02
Parę razy miałem DS-1 Auto na ręce i uważam że to idealne EDC. Zegarek bardzo popularny (co może niektórym przeszkadzać), ale zasłużył na to.
Nieinwazyjny, dość elegancki zegarek, który służy do pokazywania godziny, a nie obciążania lewej ręki. Właściwie nie wiem dlaczego tego nie kupiłem, chyba zawsze było coś innego na widoku.
W każdym razie - jako EDC to bardzo dobry wybór. Niedawno były nówki na kiziowym bazarku za 1800 czy mniej, może jeszcze gdzieś tam leżą.
pozdrawiam
Narfas
[ Dodano: 2012-10-20, 22:03 ]
Tomek napisał/a:
Kup sobie takiego Orienta a różnicę w cenie przelej mi na konto