Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#16 Wysłany: 2012-10-23, 19:54
Narfas napisał/a:
arek-legnica napisał/a:
No więc dam 38 mm na krawędź tarczy i poszukam tej opcji z kątami.
Jak widać Corel idzie mi jak krew z nosa,ptfu ...
Delikatnie zauważę, że to jest forum zegarkowe, a nie corelowe.
Co prawda od lat nie pracuję w Corelu, ale w Illustratorze to jest parę sekund i w Corelu nie może być inaczej.
Grupa dwóch indeksów wycentrowanych względem koła, obracamy to co 6 stopni i mamy minuty, obracamy co 30 stopni i mamy godziny.
Dokładnie,jest to chwila, a przy odrobinie logicznego myślenia, bo odpada nam czas przeznaczony na szperanie po internetach,oraz umiejętność korzystania z matematyki chwileczka
Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 03 Paź 2012 Posty: 1091 Skąd: Liegnitz
#17 Wysłany: 2012-10-23, 20:05
Kaido2 pracuje nad sobą i myślę że tu sobie coś będę chciał udowodnić
A temat złożenia zegarka tak mnie zafascynował że nie popuszczę i przyjmę każdą Waszą
uwagę z pokorą aby uzyskać swój cel
_________________ Czas jest moim sprzymierzeńcem.
Ostatnio zmieniony przez Volturi 2012-10-23, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#18 Wysłany: 2012-10-23, 20:33
W takim razie aby poszerzyć tu pole działania dorzucę trochę moich róznorakich zegarków zbudowanych na modyfikowanych podzespołach kategorii antyk(czyt. budowane ze złomu):
Pozatym pasówki w kopertach na po parniakach, w radkach i innych panarujowatych sa oklepane po potęgę. Proponuje przemyśleć temat i stworzyć coś własnego oryginalnego.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 03 Paź 2012 Posty: 1091 Skąd: Liegnitz
#21 Wysłany: 2012-10-24, 19:51
Santino napisał/a:
kaido2 napisał/a:
Pozatym pasówki w kopertach na po parniakach, w radkach i innych panarujowatych sa oklepane po potęgę. Proponuje przemyśleć temat i stworzyć coś własnego oryginalnego.
Coś Osoba ma do dodania?
Kaido2 być może i oklepane ale zostanę przy Mołnji,decyzja już moja zapadła
Na pewno nie ostatni to zegarek to bedzie jak uda mi się złożyć i to przy Waszej Kumotery pomocy.
Technicznie jestem nieprzygotowany jak widaća tego Corela to do czajnika dam do odparowania na gazie bo mi do łepetyny nie wchodzi
to jeszcze od razu rzuć okiem tutaj oraz gdzieś był wątek o wymiarach 3602, przede wszystkim o odległości pomiędzy osią wskazówki sekundowej od godzinowej, długości wskazówek itd... oszczędzisz sobie później poprawek... no i czekamy na efekty
kaido2 napisał/a:
Poza tym pasówki w kopertach na po parniakach, w radkach i innych panarujowatych są oklepane po potęgę. Proponuje przemyśleć temat i stworzyć coś własnego oryginalnego.
Marcin ma w 100% racje (nie lubię tego przyznawać) ale jest masa fajnych mechanizmów oraz nie pam'wych kopert i można kupić je za fajną kasę np Gruen Veri-thin piękna rzecz czy z helbros...
Ludziska trzeba sobie postawiać poprzeczkę coraz wyżej...
PS Santino przeraża mnie to że mamy podobne pomysły np 2809
Panowie dajcie spokój z podnoszeniem poprzeczki nam Kulisom żeby tu jakieś odpustowe watche nie zaczęły powstawać
Na początek lepiej pójść przetartą ścieżką a przy kolejnych projektach to jak najbardziej...
Ostatnio zmieniony przez dacula 2012-10-25, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
#29 Wysłany: 2012-10-25, 21:41
Mam problem,ustawiłem w Corel-u podwójne koło następnie ustawiłem punkt-12-
Mam ustawiony kąt 30 st. na kolejne godziny a kwadracik mi nie przeskakuję o te 30 st. w obręczy
Proszę o podpowiedź co mam zrobić?
_________________ Czas jest moim sprzymierzeńcem.
Ostatnio zmieniony przez Volturi 2012-10-26, 15:48, w całości zmieniany 1 raz