Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#1 Wysłany: 2012-11-02, 10:34 Wieś spiewa i tańczy, cepelia itd. ale co poradzę
Proszę tylko bez nadmiernych hejtów bo mam świadomość że to cepelia, wisórstwo itd.
Myślałem że mi przejdzie ale nie dlatego może jesteście wskazać zegarek o podobnym wyglądzie? Chodzi głównie o ten szlif na tarczy, krój wskazówek i złoty kolor wszystkiego.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Maras68 [Usunięty]
#2 Wysłany: 2012-11-02, 10:37
Ciniol chodzi Ci autentyczny Vintage tego pokroju, czy jakaś nówka stylizowana w ten deseń
Pies czy kot?: pies Pomógł: 62 razy Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 9082 Skąd: Polska
#3 Wysłany: 2012-11-02, 10:38
Może delbana jakaś?
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#4 Wysłany: 2012-11-02, 10:38
obojętnie - chodzi o jak najwierniejszą zgodność z przedstawionym oryginałem
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 2012-11-02, 10:38
Ciniol napisał/a:
cepelia, wisórstwo
Dlaczego? Takie tam melepecenie, że złoty zegarek to wiocha - nieprawdą jest, jakoby.
Natomiast ja złotego raczej nie kupię, bo myślę, że nie bardzo mi pasuje po prostu.
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Może klasyczny Worldmaster? Występuje we wszelkich kombinacjach kolorystycznych i ma swój urok. Natomiast jak dla mnie mistrzostwem jest Seiko SARB066 Coctail Time. BTW też mi się podoba dyskretny urok złota
#7 Wysłany: 2012-11-02, 10:40
ze złotym też nie mam problemu bo mam ulissesa vintage - z tym że on bardzo ascetyczny na tarczy jest.
Złoto ma dzisiaj branie, jest już drugi bardzo podobny temat.
#12 Wysłany: 2012-11-02, 10:47
Krój czcionki Adriatica mi nie do końca pasi i psuje odbiór zegara. Ten wewnętrzny cienki ring jakoś mnie bardzo urzeka.
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#13 Wysłany: 2012-11-02, 10:48
Są dwie opcje
1. Forum się dorabia
2. Forum się starzeje
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#14 Wysłany: 2012-11-02, 10:50
Ciniol napisał/a:
Krój czcionki Adriatica
przeca to stare logo Adriatici, wg mnie pasuje do klasycznego zegara...
_________________ beceen | ***** ***
#15 Wysłany: 2012-11-02, 10:51
Jest jeszcze trzecia opcja - sentyment.
Ja jako bajtel miałem Zarię ( tę już odkupiłem w stanie almost NOS ) i Slavę mikrokratkę nie w cyrylicy ( kupiony trupek żeby wiedzieć co szukać ), a w tym samym czasie kolega miał taką podobną o ile pamiętam Adriatice lub Atlantica. I bardzo takiego zegarka chciałem jak on.
[ Dodano: 2012-11-02, 11:52 ]
W Lorusie jest na tarczy plecionka a w modelu wzorcowym rozchodzące się z centrum promienie.