Wbrew pozorom tak Niektóre zegarki mam ponad rok (no, kilka z małą przerwą), przeżyły wszystkie czystki i ani myślę o ich sprzedaży Wczoraj pisałem o tym z jednym z kumotrów:
Cytat:
Dla niewprawnego oka to może wyglądać na ADHD, ale wiesz...dopóki zegarka nie weźmiesz w rękę tak naprawdę nie wiesz o nim niczego, ze zdjęć wbrew pozorom niewiele można wyczytać. Zegarek się wizualnie podoba, filmiki, zdjęcia robią wrażenie...ale...na ręku, na moim ręku jakoś nie leży Kiedy wyjmuję nowy zegarek z paczki oprócz zachwytu i euforii nad wykonaniem, detalami, kolorem tarczy itp. czasem pojawiają się wątpliwości i taki cichutki głosik, że to jednak nie to Pewnie gdybym miał możliwość obejrzenia tych zegarków na żywo, obmacania, przymierzenia - kupowałbym 1/3 tego co kupuję
Mieszkam w miejscu w którym nie ma salonów z zegarkami, w oddaleniu od innych kumotrów - nie mam więc możliwości przymiarki czy obmacania potencjalnego nowego nabytku przed jego zakupem - stąd strzały w ciemno. Jedne się przyjmują - inne nie. I wszystko w temacie.
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-11-11, 14:49, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#36 Wysłany: 2012-11-11, 15:46
Kamel napisał/a:
Punkt dla Hamiltona
Ale tylko ten który podałeś w ankiecie bo w Team Earth, o ile jeszcze koronkę można zaakceptować, to data psuje całość .
Przyznaję rację, ale Iksu zdaje się szuka EDC, a EDC bez daty to jednak nie to samo...
Poza tym: kurde, coraz bardziej się przekonuję, że jedynym słusznym miejscem na dziurę datownika w tarczy jest godzina 6. No, chyba że 12. OK, są dwa jedynie słuszne miejsca.
A tak w ogóle to Pointer Date i datownik po obwodzie rządzi. I to jest trzecie jedynie słuszne miejsce.
Nieee, EDC już znalazłem Teraz czegoś ładnego szukam po prostu, przypadkowo zupełnie te dwa które mi się od dawna mocno podobają są w militarnym klimacie, więc pomyślałem, żeby je zestawić razem w ankiecie
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#38 Wysłany: 2012-11-11, 16:00
Iks napisał/a:
Nieee, EDC już znalazłem
Zeznawaj, coś tam wybrał, bo ja się ciągle waham między takim innym Hamiltonem, OSem i Junghansem, a teraz jeszcze doszły do listy: Constant i jakaś Eterna z wyprzedaży, więc jest 5 sztuk na liście.
Iks napisał/a:
Teraz czegoś ładnego szukam po prostu, przypadkowo zupełnie te dwa które mi się od dawna mocno podobają są w militarnym klimacie, więc pomyślałem, żeby je zestawić razem w ankiecie
Stenek jest OK, ale w żaden sposób nie wytrzymuje porównania z Hamiltonem.
A może Oris Pointer Date? Czasem mnie nachodzi myśl, czy by nie sprzedać, ale się waham, bo jednak fajny jest.
pozdrawiam
Narfas
Ostatnio zmieniony przez Narfas 2012-11-11, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
Dla mnie też Hami, od dawna chodzi mi taki po głowie, super zegar.
maciek [Usunięty]
#43 Wysłany: 2012-11-11, 20:04
Iks napisał/a:
Hans napisał/a:
a cokolwiek przyjęło się u Ciebie na dłużej?
Wbrew pozorom tak Niektóre zegarki mam ponad rok (no, kilka z małą przerwą), przeżyły wszystkie czystki i ani myślę o ich sprzedaży Wczoraj pisałem o tym z jednym z kumotrów:
Cytat:
Dla niewprawnego oka to może wyglądać na ADHD, ale wiesz...dopóki zegarka nie weźmiesz w rękę tak naprawdę nie wiesz o nim niczego, ze zdjęć wbrew pozorom niewiele można wyczytać. Zegarek się wizualnie podoba, filmiki, zdjęcia robią wrażenie...ale...na ręku, na moim ręku jakoś nie leży Kiedy wyjmuję nowy zegarek z paczki oprócz zachwytu i euforii nad wykonaniem, detalami, kolorem tarczy itp. czasem pojawiają się wątpliwości i taki cichutki głosik, że to jednak nie to Pewnie gdybym miał możliwość obejrzenia tych zegarków na żywo, obmacania, przymierzenia - kupowałbym 1/3 tego co kupuję
Mieszkam w miejscu w którym nie ma salonów z zegarkami, w oddaleniu od innych kumotrów - nie mam więc możliwości przymiarki czy obmacania potencjalnego nowego nabytku przed jego zakupem - stąd strzały w ciemno. Jedne się przyjmują - inne nie. I wszystko w temacie.