Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#16 Wysłany: 2012-11-18, 20:48
Iks napisał/a:
Brzydal straszny imo Gdzieś, ktoś niedawno wrzucał fajne chrono od Zeppelina czy Junkersa w kwadratowej kopercie- o niebo lepsze. No, to kwarcyk był, ale mimo wszystko...
Dzięki Blaz
Spodobało mi się to walżu no i cena jak za taką wersję werku i niezłą w końcu markę.
Jednak stylistyka nie za bardzo więc założyłem wątek.
I dobrze bo faktycznie, może to byc jakis składak a nawet jeśli nie to i tak w sumie coraz bardziej przestaje mi się podobać.
Pozostałym też dziękuję za podpowiedzi
PS
Trzeba więc szukać dalej
Sam co prawda aktualnie groszem nie śmierdzę i tak pewnie zostanie aż do wiosny ale poregulowałem wszystkie swoje należności chociaż kosztowało mnie to kilka posiadanych, fajnych zegarków, z Foką włącznie.
Moja lepsza połowa jednak pracuje nadal i nawet całkiem przyzwoicie zarabia więc chyba w ramach poprawy depresyjnego nastroju zaoferowała mi dziś rano sfinansowanie mi takiego prezentu więc trzeba skorzystać
Tyle, że na razie nie mam konceptu jaki to miałby być zegarek ale raczej tak do 2,5k, nie więcej.
Może by tak Sumo niebieskie?
Od dawna za mną chodzi
To jeszcze kilka propozycji, każda z nieco innej beczki, ale ciekawe imo
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-11-18, 22:45, w całości zmieniany 1 raz
Woytec60 [Usunięty]
#20 Wysłany: 2012-11-18, 23:01
Dałeś do pieca Iksu
No to po kolei:
Hamilton w moim guście (tylko bez tego skórzanego pojemnika) i już kiedyś się przymierzałem ale werk mi nie leży, wolałbym automat.
Poza tym gdyby dali Unitasa to i manualnego bym przemyślał ale tam jest eta 2801
Co prawda wersja z automatem też jest ale z datą a to już nie to
OS odpada przez śruby w mocowaniu koronki, nie cierpię tego.
PVD też nie lubię ale jest stalowa wersja jednak te śruby...
Halios na razie niedostępny, ma być w preorder od jutra.
Podoba mi się nawet, chociaż wolałbym te dwa, trzy milimetry więcej w takim zegarku.
Nie wiem tylko, który ładniejszy, czarny czy niebieski?
Victorinox to bakteria, odpada.
Tortuga jest w mojej ulubionej kopercie (prawie jak Squale) ale też odpada przez ten pierścień przy szkiełku. Patrząc z profilu wystaje toto paskudnie
Irreantum Magellan na ryżowej bransolecie całkiem, całkiem...
Koperta podobna do Foki, szkoda, że w środku eta, mogli dać 9015 ale i tak wart przemyślenia.
Trochę z boku nie pasi mi ten wystający bezel
Tak klasycznego pilota nie chcę a już na pewno nie z tak niewygodną w noszeniu koronką.
Jakąś luźną wariację na temat prędzej ale nic tak oczywistego.
Miałem kiedyś Laco i póki co, wystarczy.
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-11-18, 23:19, w całości zmieniany 1 raz