Przemek, widzę rozwiązanie: G-shock i ten wymarzony zegarek. I mówię poważnie, bo sam taki model preferuję. Nosisz swojego wymarzonego Graala, a gdy wiesz, że będziesz w sytuacji, w której zegarek może ucierpieć, zakładasz G-shocka.
Czyli jeśli u Ciebie za G-szoka "robi" to Casio to jakiego masz Graala?
Nie każdy zegarek tak może.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-12-04, 20:28, w całości zmieniany 1 raz
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#92 Wysłany: 2012-12-04, 20:32
Cezar napisał/a:
Toć grzecznie drepczę na pierwszej pozycji
Chyba do zarobienia w papę łazęgo, bo chyba nie masz na myśli kolejki do Ocka Naszego Szanownego Kolegi Maru123.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Przemek, widzę rozwiązanie: G-shock i ten wymarzony zegarek. I mówię poważnie, bo sam taki model preferuję. Nosisz swojego wymarzonego Graala, a gdy wiesz, że będziesz w sytuacji, w której zegarek może ucierpieć, zakładasz G-shocka.
Czyli jeśli u Ciebie za G-szoka "robi" to Casio to jakiego masz Graala?
Nie każdy zegarek tak może.
No dobra, fajny Ocek, fajny...
A Ty Maru123 jak widać masz już mocne postanowienie kupić tę Omegę, potrzebujesz tylko, żebyśmy Ci tu potwierdzili, że słusznie robisz
Bierz, bierz, zawsze warto skosztować
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-12-04, 20:35, w całości zmieniany 2 razy
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#95 Wysłany: 2012-12-04, 20:47
Ciniol, nieustająco żywię nadzieję, że będziesz na wiosennym...
Abym mógł osobiście wyrazić swe głębokie uczucie, które żywię do Osoby
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#96 Wysłany: 2012-12-04, 21:18
ale żeby pośladki co za obscena żebyś jednak nie mówił że jestem jakiś nieludzko niekoleżeński to odpuszczam ocka - Pasti mi napisał pewne PW
Święta są tak słoniowo wcześniej w tym roku
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
u mnie za g-shocka robi bagelsport, w mojej racy się sprawdza i wygląda
kupuj PO jak stwierdzisz że cię satysfakcjonuje i przez miesiąc nie założysz innego (poza tym do garnituru) to możesz śmiało sprzedawać kolekcję
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#98 Wysłany: 2012-12-04, 21:31
Ciniol napisał/a:
Pasti mi napisał pewne PW
Tera to obaj musicie być koniecznie
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#99 Wysłany: 2012-12-04, 21:41
Cezar napisał/a:
Ciniol napisał/a:
Pasti mi napisał pewne PW
Tera to obaj musicie być koniecznie
No ja ostatnio byłem i na wiosnę też pewnie będę
Co do tematu to też mam dylemat. Spodobała mi się Omega Speedmaster i próbuję już jakiś czas o niej nie myśleć, ale mi nie przechodzi
Cenowo musiałbym pozbyś się 4 zegarków po około 2 k pln. Szkoda mi trochę, bo mam już Fortisa chrono i nie noszę go zbyt często, z racji, że pozostałe moje zegarki też bardzo lubię... a mam tych użytkowych ponad 30 szt. + trochę vintagów.
Chciałem zjechać do 20, ale co sprzedam 3-4 sztuki to znowu kupuję 5 nowych. Boję się, że po zakupie Omegi, dalej będę kupował kolejne. Z drugiej strony korci mnie, aby się jednak przekonać na żywo
I jak tu żyć ?
#101 Wysłany: 2012-12-04, 21:46
pasti napisał/a:
po zakupie Omegi, dalej będę kupował kolejne.
To masz gwarantowane
A co byś sprzedał ?
Może na PW, żeby Rafałek się nie obudził
#102 Wysłany: 2012-12-04, 21:49
Sizarro musza cie zmartwić - perełki już podebrane z koszyczka Pastiego
poza tym Ty nie szanujesz zegarków - kupujesz, wykorzystujesz i porzucasz znaczy oddajesz innym za kasę. tak nie robi nastajaszczij wielbiciel sikorów
#103 Wysłany: 2012-12-04, 21:55
Ciniol napisał/a:
oddajesz innym za kasę
Nie za kasę, tylko za grosze...
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#104 Wysłany: 2012-12-04, 21:58
Maru123 napisał/a:
pasti, o to mnie pewnie rozumiesz
Rozumiem i widzę to tak.
Przy naszej chorobie bezpieczniej jest kupować zegarki do 2-3 k pln, bo łatwiej je sprzedać i można ich mieć więcej.
Z drugiej strony ciągnie mocno w kierunku tych droższych aby spróbować.... vide przykład Karola (Doxy, teraz Omegi) - widać, że to też wciąga....
Teraz tylko pytanie jaką mamy silną wolę i czy zwycięży zdrowy rozsądek ? Choć w sumie ciężko rozmawiać o zdrowym rozsądku z kimś kto ma 20-30 zegarków użytkowych
Cezar napisał/a:
pasti napisał/a:
po zakupie Omegi, dalej będę kupował kolejne.
To masz gwarantowane
A co byś sprzedał ?
Może na PW, żeby Rafałek się nie obudził
A wiesz, że juest już jeden taki pierwszy w kolejce... i nie jest to wcale Rafał
_________________ World Wide Watches