Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#34 Wysłany: 2012-12-27, 19:48
Gdzieś czytałem, że Snow był sprzedawany tylko w - i teraz mnie zabijcie, bo nie pomnę - w Singapurze/Tajwanie w limitowanej liczbie (?) iluś tam sztuk. Oczywiście potęga interetu i sprzedaży on-line zrobiły też swoje.
Co do lupki: mi się akurat podoba, dodaje jakiegoś smaczku i bez skojarzeń z rolnixem proszę
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#36 Wysłany: 2012-12-27, 19:57
Bo jest tego troche , niebieski tez ładny , ale czy tyle kasy warta jest ta limitka , to tak jak z nowym monsterem dla mechanizmu plus indeksów trzeba dołozyc az tyle kasy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#37 Wysłany: 2012-12-27, 20:04
Szukałem i znalazłem- cytat i foto z zaprzyjaźnionego forum. Jeden z użytkowników (kdg, pozdrawiam jeśli czytasz)pisze o nim tak:
"Model SKZ331 (Snow Monster) został wyprodukowany w liczbie 2555 egzemplarzy w Lutym bieżącego 2011 roku. Ciekawym (i zrozumiałym) trendem jest zwiększanie nakładu przez Seiko Thailand z roku na rok (Yellow Monster'ów jest raptem 200 sztuk). Dystrybucja jak zwykle została zorganizowana wyłącznie na terenie Tajlandii a zegarki podobno rozeszły się w ciągu kilku godzin (...)
Serce Monsterka to automatyczny kaliber Seiko 7S36. Jest to młodszy brat starego i lubianego 7S26A/B dostępnego w BM i OM.
Również jak starszy brat nie posiada on stop-sekundy i nie może być dokręcany ręcznie. Wydaje się to dziwne (w końcu niby limitowana edycja i tak dalej) ale dzięki temu pozostaje bliższe oryginałowi.
Największa zmiana, prócz koloru, w stosunku do OM i BM to szafirowe szkiełko. Dodatkowo, producent zdecydował się doposażyć zegar w "cyklopa", czyli szkiełko powiększające umieszczone nad datą i dniem tygodnia."
Wyeksponowana lupka. Mnie się podoba
Ostatnio zmieniony przez Hogg 2012-12-27, 20:06, w całości zmieniany 2 razy