Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#91 Wysłany: 2012-12-30, 12:36
Ciniol napisał/a:
słuchajcie mam też takie pytanie czy wskazówki sa kompatybilne we weszystkim wostokach? Tak myśle jeszcze o wykorzystaniu takiego zestawu do mederki
http://chistopolcity.com/...?id_product=168
Do jakiego werku ?
_________________ The future will start tomorrow, not today.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#92 Wysłany: 2012-12-30, 12:38
widzisz nie pamiętam teraz zegarek mam skitrany w drugiej chałupie wiec nie mam jak sprawdzić teraz
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#93 Wysłany: 2012-12-30, 12:49
Te nowe niekoniecznie będą pasowały do starszych.
Nawet pomiędzy starszymi nie wszystkie można przekładać.
O ile minutowa i godzinowa będzie OK, to sekundnik już nie.
A w tym podanym przez Ciebie linku jest takie info:
Cytat:
Authentic brand new set including second, minute and hour arrows to Vostok amphibian series watch .
This set of arrows will approach also for many old watches too.
Good to watches with first 3 digits of number:, 060, 420, 430,710,960.
_________________ The future will start tomorrow, not today.
Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#94 Wysłany: 2012-12-30, 12:51
Niebieska bez cyferek jest bardziej "kultowa". Czarny nurek z cyframi pojawił się chyba w nowszych czasach. Najpierw z nurkiem były bez cyferkowe odcienie niebieskiego i zielonkawego. Chyba, że toś zaprezentuje czarnego nurka made in cccp.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#96 Wysłany: 2012-12-30, 13:33
następny który postanowił zepsuć mi niedzielę ten radio rum jakoś tak bez paska leży niepotrzebny ja mam zdolności pocieszania
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 544 Skąd: Białystok
#98 Wysłany: 2012-12-30, 15:26
Hogg weź pod uwagę (tak jak już ktoś tu wspominał) ze nowe amfibie sa bardziej awaryjne. Stare Wostoki hand winding sa niegniotsa nie łamiotsa. Co nie zmienia faktu że ministry z czarnym nurkiem chętnie bym nosił
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 38 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#101 Wysłany: 2012-12-30, 17:52
A ja mam taką
Najlepsze możliwe połączenie - tarcza z dużo ładniej nałożoną lumą + nowy bezel który sobie z Rosji sprowadziłem do tego egzemplarza. tarcza o tyle lepsza, że ma lumę tam, gdzie być powinna - na środku indeksów i na cyfrach, a obecnie produkowane mają... o zgrozo... standardowe kropeczki w standardowych miejscach, czyli w przypadku tej tarczy zupełnie ni przypiął ni przyłatał
Dodam, ze po wstępnej awarii (stanął i ani myślał ruszyć ledwie po 10 minutach pracy!) działa bardzo dobrze i nawet - wg zegarmistrza - jest ponoć nasmarowany
Dobra Ministry z pierwszych serii tego modelu (po wznowieniu, that is) - kupiłem jak tylko się pojawiły na alle - tak mi się spodobała. A z tym bezelem lubię ją jeszcze bardziej!
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-12-30, 17:55, w całości zmieniany 3 razy