Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 544 Skąd: Białystok
#48 Wysłany: 2013-01-04, 12:34
103usd za tego parnisa na bransolecie z pełnych ogniw, jaka by ona nie była, to jest dobra cena. Nie wiem co tu narzekać, chyba ze ktoś nie lubi żelastwa to brać za 70usd (jak sie pojawią) i również nie narzekać
103usd za tego parnisa na bransolecie z pełnych ogniw, jaka by ona nie była, to jest dobra cena. Nie wiem co tu narzekać, chyba ze ktoś nie lubi żelastwa to brać za 70usd (jak sie pojawią) i również nie narzekać
Z tą różnicą, że do 70 dolków trzeba doliczyć co najmniej 50 PLN na pasek, bo na chińskim smoku nosić się nie da, a na bransie pewnie da się.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#55 Wysłany: 2013-01-04, 14:05
Borewicz Wen nie oferuje tych nurasów a 70 dolków to za portugalczyka u niej (dokładnie to 72). Plusz szip oczywiście.
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#56 Wysłany: 2013-01-04, 14:30
Toyota napisał/a:
prezesso napisał/a:
Z USA z definicji wszystko trafia na cło, przynajmniej takie mam rozeznanie. Bez względu na to, co się napisze.
Tylko może się pojawić zielona pieczątka - dopuszczone przez UC, bez dodatkowego myta w postaci VATu czy cła
no właśnie, że z mytem! Ja nie mówię o przejściu przez UC, bo tam trafiają wszystkie paczki, te z HK też - mówię o opłatach. Z USA są pewne opłaty, przynajmniej z tego co śledzę wypowiedzi na forum - i to niezależnie od kwoty (ale powyżej 45$) wszystko ma doliczone opłaty.
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-01-04, 14:31, w całości zmieniany 1 raz
i to niezależnie od kwoty (ale powyżej 45$) wszystko ma doliczone opłaty.
Nie prawda
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#58 Wysłany: 2013-01-04, 14:34
Łukasz, nie każdy ma takiego farta jak Ty
Jeden zegarek ściągałem z Ameryki i dostałem dodatki jak ta lala....
Blaz [Usunięty]
#59 Wysłany: 2013-01-04, 14:36
Prezes, niekoniecznie.
Co prawda w przypadku kilku przesyłek z USA płaciłem VAT, ale to było kilka na kilkadziesiąt.
Mozna powiedzieć, że w przypadku tańszych (około 100-150 dolarów) przesyłek prawdopodobieństwo zapłacenia VATu za przesyłkę z USA jest większe niż z innego kierunku, ale to nadal prawdopodobieństwo, a nie pewność.
W przypadku przesyłek powyżej 200 dolarów raczej znakomita większość przesyłek jest z haraczem, niezależnie od miejsca wysyłki.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-01-04, 14:36, w całości zmieniany 1 raz