Pies czy kot?: kot Pomógł: 19 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Lis 2012 Posty: 6680 Skąd: North
#61 Wysłany: 2013-01-04, 14:38
Iks napisał/a:
prezesso napisał/a:
i to niezależnie od kwoty (ale powyżej 45$) wszystko ma doliczone opłaty.
Nie prawda
Dokładnie.
Modelarsko kupuję w USA więc opłat żadnych nie ma, UC ma jedynie w pamięci sklep Tower Hobbies z którego za większy kartonik trzeba uiścić VAT, reszta z opisami giftów, toy hobbies itp. przychodzi bez problemu z piecząteczką o dopuszczeniu.
Wszystko zależy od UC ale to nie raz było pisane. Co innego jak sprzedający walnie na etykiecie 200$ to z automatu ważą, mierzą i clą
W przypadku przesyłek powyżej 200 dolarów raczej znakomita większość przesyłek jest z haraczem, niezależnie od miejsca wysyłki.
No to ja chyba faktycznie mam szczęście Nawet najświeższy przykład - Victorinox z Kanady, zadeklarowany na 300$ do tego ubezpieczony na pełną kwotę, w UC nie poleżał nawet godziny
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
W przypadku przesyłek powyżej 200 dolarów raczej znakomita większość przesyłek jest z haraczem, niezależnie od miejsca wysyłki.
No to ja chyba faktycznie mam szczęście Nawet najświeższy przykład - Victorinox z Kanady, zadeklarowany na 300$ do tego ubezpieczony na pełną kwotę, w UC nie poleżał nawet godziny
Bo nie pisałem o powiązaniach płacenia VATu z określonymi rejonami UC...
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#65 Wysłany: 2013-01-04, 19:39
Iks napisał/a:
Blaz napisał/a:
No niektórzy to mają szczęście... a moje przesyłki to z klucza po lupę trafiają i nawet jak zwolnią to trzeba swoje odczekać
mi uc zjadał i te poniżej 100 baksów i te powyżej, nawet , reguły nie zauważyłem żadnej....
a wracając do tematu...żeby utrzymać założenia to najszybciej jakiś jasiek sprężynka - ten pokazany przez LukasVanElvis wg mnie bardzo godny uwagi...może jeszcze jakiś lorus ale tam chyba nie ma co wygrzebać... mówię z pamięci
Koledzy.
w temacie zegarkowym siedzę może już te kilka miesięcy ale dalej nie wszystko wiem.
To co dla was jest oczywiste dla mnie jeszcze nie .
korzystam z wyszukiwarek , godzinami siedzę przed monitorem a i tak przeczytałem może 1/10 tego co należy przeczytać.
Kumotry - co oznacza skrót EDC ????
_________________ I co z tego że to kopia . Po świecie chodzi kilka miliardów kopii i nikt raczej na to nie narzeka