Zbliża się kwiecień czyli jak zwykle u mnie jest to czas planowania wakacji!
Jednym z podstawowych dylematów oprócz wyboru kierunku wyjazdu jest wybór zegarka, który mi będzie towarzyszył w trakcie wakacji.
Wybory są różne - raz bardziej, raz mniej trafione...
Z ostatnich 4 lat w zasadzie przyjął się i zostanie na dłużej tylko AMFIBIA SCUBA reszta poszła do ludzi.
podstawowe wymagania są dość skromne:
- sportowy charakter
- WR taki żeby dało się popływać i zanurkować do ok. 5-6 m
- musi dać się założyć na pasek
- rozmiar w okolicach 40 - 42 mm
- nowy
reszta zupełnie dowolna, może być kwarc, mechanik bez różnicy, kontrastowe kolory podkreślające sportowy charakter zegarka mile widziane!
najważniejsza część BUDŻET - myślę że na wydatek 500 - 600 zł będę mógł sobie pozwolić od ręki, dopuszczam możliwość zwiększenia budżetu pod warunkiem że będzie to coś baaardzo atrakcyjnego
Jak na razie wpadło mi do głowy że mógłbym kupić:
Casio G Shock DW 5600 - nigdy nie miałem żadnego G - więc byłaby okazja
coś z oferty Zodiaca np. kwarcowego chrono SeaDragon
Wszelkie propozycje mile widziane! - zakup nastąpi prawdopodobnie w okolicach maja
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2010-03-30, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Blaz [Usunięty]
#2 Wysłany: 2010-03-30, 20:09
Ja bym Momentuma spróbował i to niekoniecznie tego, co ja miałem, czyli M1.
Blaz - Momentum jakoś nie zagadało do mnie niestety
Rudolf twój typ jest trafny w 100% gdyby nie cena która jest tak mniej więcej 3-4 krotnie wyższa niż skłonny jestem wydać na zegarek wakacyjny - szkoda!
Spinner - póki co to zodiac najbardziej do mnie przemawia
#12 Wysłany: 2010-03-30, 20:45
Fossil jest ciekawy, z tym że ja wolałbym pomarańczkę, ale tu trzeba uważać bo jest całkiem spory, 45mm. chyba.
Darek, ja proponuję jakiegoś G-shocka, z racji że nigdy chyba nie miałeś, a jako wakacyjny zegarek na pewno będzie pasował Nie koniecznie musi to być DW-5600