Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#16 Wysłany: 2013-02-05, 17:36
Rudolf napisał/a:
Blaz, to jest bardzo subiektywne odczucie mój kolega kupił ten model w negatywie , następnego dnia był w salonie by wymienić na zwykły .. a to ja mu poleciłem by brał negatyw
Ten model ma regulację kontrastu wyświetlacza i ponoć jest to jeden z najbardziej czytelnych negatywów od Casio. Może kolega miał jakieś "niższe" ustawienie i o tym nie wiedział?
Jeśli chodzi o wersję z normalnym wyświetlaczem (G-7700) to polecam, miałem przez jakiś czas, a teraz męczy go mój ojciec. Jest nieduży - mam 16 cm w nadgarstku i było w porządku, a pod względem użytecznej funkcjonalności ma kilka fajnych patentów i bije na głowę wszystkie inne propozycje (ba, nawet większość G). Ma też chyba bardziej pojemną baterię.
[ Dodano: 2013-02-05, 17:56 ]
Pomyłka co do tej baterii. Gulfman i Mudman również mają CR2025, ale różnią się szacowanym czasem pracy: Gulf 7 lat, Mud tylko 3, pewnie ze względu na bardziej prądożerne podświetlenie. G-7700/7710 z pięcioma latkami pracy plasuje się pośrodku.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#20 Wysłany: 2013-02-05, 18:33
LOUISS napisał/a:
dodatkowo mają (widziałem w kilku video-recenzjach) jakieś kolorowe migające diody w sumie,to nie wiem czemu ma to służyć...?
Taki bezsensowny bajer, na szczęście działa to dopiero wtedy, gdy się tą "funkcję" włączy. Migają też po przytrzymaniu przycisku na bodajże dwie sekundy, także ewentualnie można to wykorzystać do dawania sygnałów świetlnych w nocy.
Z gx56 też wieści są przesadzone. Zdjęcia nadgarstkowe w 90% przypadków są bez sensu, zegar na pierwszym planie wygląda faktycznie jak kloc. Dotyczy to zresztą większości nadgarstkowych.
_________________ Wojtek
Blaz [Usunięty]
#24 Wysłany: 2013-02-05, 21:29
Nie są przesadzone.
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy