OK, dzięki za wszelkie sugestie wybywam przymierzać klasyka czyli dw-5600 plasuję się na drugim miejscu,tuż za Gulfmanem i to na na tych dwóch modelach się skupiam..
Zobaczymy co za żywo bardziej podejdzie..
Pozdrawiam
_________________ Let's watch!
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
byłem w tt, macałem wszystkie 4 modele i siłą rzeczy kilka innych.. Z wyżej omawianych zdecydowanie najbardziej spodobał się mi Gulfman - jest tym czego szukam w G. Na nadgarstku 17cm leży bardzo dobrze - tylko moja połówka stwierdziła,że wygląda jak napompowane koło ratunkowe;) Także, zamawiam Gulfmana..
ale macałem również klasykę z poza zestawienia czyli DW-6900 (pierwotnie myślałem,że będzie za duży) jednak nie i w przyszłości będzie moim kolejnym 'shokowym' kąskiem
Dzięki wszystkim ankieterom za pomoc
Oczywiście pochwalę się nowym nabytkiem w stosownym dziale
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez LOUISS 2013-02-06, 20:33, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#40 Wysłany: 2013-02-07, 15:47
LOUISS napisał/a:
macałem również klasykę z poza zestawienia czyli DW-6900 (pierwotnie myślałem,że będzie za duży) jednak nie i w przyszłości będzie moim kolejnym 'shokowym' kąskiem
To zastanów się od razu nad taką wersją, w cenie Gulfmana masz już model z solarem.
Tak się złożyło, że Gulfman leci do mnie z Anglii, a jeszcze wcześniej udało mi się nabyć w drodze wymiany od znajomego jego 2-telniego DW-6900 i jestem bardzo zadowolony. Jedynie podświetlenie ma zdecydowanie mniejszą moc-widać,że bateria trochę niedomaga. Zegarek używany jedynie w warunkach miejskich (szkoła) także nawet wody nie widział.
Mam pytanie, jaki rodzaj/marka baterii będzie dla G-Shocka najlepsza pod względem żywotności?
Pozdrawiam
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
a no to,że w GW-6900 to ja rozumiem, ale w DW nawet na stronie casio-polska.pl w specyfikacji produktu jest zapis:
Cytat:
Żywotność baterii: 2 lata
Po założeniu nowej baterii, zegarek będzie pracował przez około 2 lata. Importer gwarantuje bezpłatną wymianę baterii przez okres 1 roku od daty zakupu zegarka. Bezpłatna wymiana realizowana jest w centralnym punkcie serwisowym lub w autoryzowanych serwisach regionalnych.
Wychodzi na to,że ma prawo blednąć po dwóch latach użytkowania-mówię o moim konkretnym przypadku,dla tego zamawiam sobie CR2016 i go wzmocnię;)
Gdzieś tam wygrzebałem, że niby w testach wydajności najlepiej wypada Maxell, Panasonic i Varta.
Ma ktoś przekonanie do żywotności baterii, z któregoś konkretnego koncernu?
P.s
może ktoś,tak jak ja będzie się sugerował takim zestawieniem w wyborze baterii za +/- 2zł
zatem proszę: