Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Lut 2013 Posty: 729 Skąd: Wrocław
#16 Wysłany: 2013-02-10, 19:10
Przywitałem się w zaczynamy i witamy cz.6 stona 20
A co do zegarka to na 90% wezmę Lorusa z pierwszego posta
A co rozumiesz przez rozszerzył pole poszukiwań? Szukam czegoś co będzie maiło stosunkowo dobrą jakość w stosunku do ceny, jak na razie z mechaników wygrywa Lorus (cena + gwarancja na miejscu).
Jeżeli chodzi o TAO Bartka to niestety piloty nie bardzo mi leżą, do tego ten napis "Germany" Choć bardzo ladny trzeba przyznać.
Ostatnio zmieniony przez blaise 2013-02-10, 19:22, w całości zmieniany 3 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Lut 2013 Posty: 729 Skąd: Wrocław
#19 Wysłany: 2013-02-10, 19:25
Michał, wiem o tym jednak wszystkie orienty i Seiko z tego przedziału jakoś mi nie bardzo pasują.
LukasVanElvis, niestety nie bardzo mi odpowiada ale poszukam czegoś z Parnisa, ich oferty jeszcze nie przeglądałem
blaise, widziałem na żywo i Mewkę i tego Lorusa, którego wrzuciłeś. On jest równie "garniturowy" co i Mewka
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
maciek [Usunięty]
#26 Wysłany: 2013-02-10, 20:40
miałem tylko jedno tało. I więcej mieć nie chcę. Blichtr i cepelia to była, mimo, że sam model i orifotka na to nie wskazywała. Kup lepiej jakiegoś parnisa.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-02-10, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 65 Dołączył: 27 Gru 2010 Posty: 272 Skąd: Kraków
#28 Wysłany: 2013-02-10, 20:48
Proponuję obejrzeć tao, model tak zwany na forum "z pijaną siódemką ".
Jest po prostu elegancki, choć może coś tam naśladuje, jakieś Chronoswiss, co tam...
Jest okej !
W kwestii Shanghaiów to myślę że Bow może Ci doradzić, bo kupił ich juz sporo i wie gdzie. A co do Caluoli to Strix na pewno podpowie co i jak.
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#30 Wysłany: 2013-02-10, 23:40
Seiko jest OK, ale to zupełnie inny (w sensie wyglądu) zegarek niż te z pierwszego posta Bierz Lorusa, będzieszpanzadowolony Sam takiego mam i się cieszę. Ale koniecznie przymierz przed zakupem.
Mam bardzo wątły nadgarstek 16,5 i ciut za bardzo mu odstają uszy - a rozmiar to nie wszystko, bo takiego samego rozmiaru Seiko leży świetnie, a nawet ciut większy Parnis diver też przylega idealnie.
I w zasadzie to nawet już go chciałem sprzedać, ale jak mu spojrzę w te niebieskie wskazówki...
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused