#1 Wysłany: 2013-02-11, 17:10 Elegancki zegarek do garnituru/koszuli
Witam Was. Prześledziłem dużą część forum (również będąc niezalogowanym) w celu znalezienia eleganckiego zegarka automatycznego do max 500zł. Moje wymagania to:
- okrągła koperta
- skłaniam się ku białej kopercie
- obowiązkowo na pasku
Dotychczas moim faworytem była Rodina, ale przeglądając jeden z tematów pojawił się jeszcze Lorus.
Prosiłbym o jeszcze inne typy z waszej strony.
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 907 Skąd: Warszawa
#7 Wysłany: 2013-02-11, 17:52
Przychylam się do zdania chłopaków. Mewka wywala z kapci
A można ją teraz gdzieś zanabyć bez problemu? Urodziny mi się zbliżają i będzie świetny pretekst do zakupu
_________________ " Idiotów generalnie jest mało na świecie, ale są tak sprytnie porozstawiani, że co rusz któregoś spotykamy "
tasaq [Usunięty]
#8 Wysłany: 2013-02-11, 17:54
Mewka jest ok, ale póki co i tak bardziej do mnie przemawia Lorus. Orient niestety nie przypadł mi.
Chodzi mi o tego Lorusa. Może ktoś posiada takowego i może się wypowiedzieć?
http://yesap.com/meskie-n...c-rl427ax9.html
Lorusa widziałem (na wystawie, nie macałem niestety) i sprawia bardzo fajne wrażenie. Ktoś na forum go ma, więc pewnie się prędzej czy później wypowie co do jego jakości.
Generalnie miałem kilka Lorusów i są to naprawdę fajnie wykonane zegarki za bardzo przyzwoite pieniążki.
Lorus to marka należąca do Seiko więc pewien poziom tgrzymają
O ile się nie mylę w automatycznych Lorusach siedzi ten sam werk co w Springsach. Springsy mam dwa i wżadnym kłopotów z mechanizmem nie zaobserwowałem
Reasumując...jak się podobuje to brać
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#12 Wysłany: 2013-02-11, 18:24
w lorusach siedzi 7s26, przebrandowany na y676, czy jakos tak
w mechanicznych lorusach nie ma chapter ringow i tarcza ma wieksza srednice niz w seiko - lorki to niby dobra baza na moda, ale ciezko tarcze pasujaca znalezc.