Bimberek Bardzo się nie przejmuj wzrokiem , 7s26 i 7s36 nie tylko z nazwy są podobne. Ten drugi ma dwa kamienie więcej, ale poza tym nie ma chyba między nimi jakiejś poważnej różnicy.
_________________ John Smith
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#50 Wysłany: 2013-02-13, 13:11
JohnSmith napisał/a:
Bimberek akurat, te co do nich link podałeś, mają różne mechanizmy: jeden ma 7s26, a drugi 7s36
to jest dokładnie ten sam mechanizm - rózni sie kolorem datownika.
Bimberek akurat, te co do nich link podałeś, mają różne mechanizmy: jeden ma 7s26, a drugi 7s36
to jest dokładnie ten sam mechanizm - rózni sie kolorem datownika.
Owszem, mogą też różnić się kolorem datownika, nawet w ramach tej samej wersji. Jednak, różnica w ilości kamieni (7s26 ma 21, 7s36 ma 23) sprawia, że nie są to dokładnie te same mechanizmy. Niemniej jednak są bardzo podobne.
_________________ John Smith
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Lut 2013 Posty: 729 Skąd: Wrocław
#54 Wysłany: 2013-02-14, 20:01
Pisałem już w swoim temacie ale może coś tutaj pomogę:
jako garniturowca z automatem to widzi mi się ten:
Ten Lorus jak dla mnie pasuje jako zegarek bardziej uniwersalny/casual niż do garnituru (BTW sam go sobie dzisiaj kupiłem ).
Ewewntualnie z kwarcowych:
W kwarcach lorusa powyżej wymieniłbym na starcie pasek bo jest za delikatny (widziałem na żywo).
Ostatnio zmieniony przez blaise 2013-02-14, 20:03, w całości zmieniany 2 razy
tasaq [Usunięty]
#55 Wysłany: 2013-02-14, 23:31
Aktualizując sprawę z mojej strony: Zanabyłem Lorusa Okazało się, że jest jeszcze promo i trafiłem go w Poz za 338zł. Dzisiaj już niestety nie zdam relacji z moich spostrzeżeń, ale za kilka dni zamieszczę małą recenzję:)
W kwestii wyjaśnienia. Szanuję części z Was zdanie odnośnie wyboru mewki, ale na chwilę obecną padło na Lorusa. Mewie nie mówię nie, po prostu odkładam ją w czasie (pewnie 2014) gdyż w planach na ten rok jest jeszcze pilot
Żeby nie robić OT. Zdejmując mojego Vostoka w celu przymierzenia Lorusa, pasek przy klamrze puścił mi na szwie, więc okazało się, że mam kolejny wydatek w postaci paska do Vostok Europe Rocket N1 z czarną kopertą. W kwestii pasków jestem kompletnie zielony. Nie wiem jakimi kryteriami się kierować. Gdyby jakiś dobry człowiek podrzucił mi, gdzie się można zaopatrzyć z pewnego źródła w takie paski to byłbym wdzięczny. (może być na PW).
Wymagania to :
cena - ok 50zł
pasek skórzany (może być z przeszyciami)
kolor czarny,
Prosiłbym modów o wyrozumiałość, albo wydzielenie jeśli taka ich wola.
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę