Kumotrzy, dziękuję za wszystkie propozycje. Zostaję na razie przy Bulovie i szukam okazji by ją kupić w atrakcyjnej cenie i z minimalną szansą na cło.
Jakby ktoś gdzieś trafił na dobrą ofertę - będę wdzięczny za sznurki
Przy okazji wrócę do prezentowanego tutaj Orienta Bambino, który nie podpasował przy pierwszym i drugim podejściu i to nie z tych powodów które podałem w swoim poście. Już wiem co mi nie pasowało - wypukłe wintydżowe szkło. Ale rozumiem - taki styl. Za to dzisiaj w innym wątku trafiłem na Orienta Symphony - design w sumie podobny, ale to taka "nowoczesna interpretacja klasyki". I mam już swojego faworyta - rose gold z czarną tarczą
Ten będzie prawdopodobnie przed Bulovą - bo wypatrzyłem go w dobrej cenie Jeszcze się trochę waham między klasyczną srebrną kopertą a rose gold bom jeszcze nigdy złotego zegarka nie nosił.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Dołączył: 22 Gru 2011 Posty: 2202 Skąd: z gór nizinnych
#21 Wysłany: 2013-02-24, 22:53
Nie masz rodziny albo znajomych w US?
Wyślij im kasę, niech Ci kupią a potem po rozpakowaniu zawiną w gazetę i wyślą do Ciebie jako używany.
Zero cła.
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2013-02-24, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#22 Wysłany: 2013-02-24, 23:42
msg napisał/a:
Przy okazji wrócę do prezentowanego tutaj Orienta Bambino, który nie podpasował przy pierwszym i drugim podejściu i to nie z tych powodów które podałem w swoim poście. Już wiem co mi nie pasowało - wypukłe wintydżowe szkło. Ale rozumiem - taki styl. Za to dzisiaj w innym wątku trafiłem na Orienta Symphony - design w sumie podobny, ale to taka "nowoczesna interpretacja klasyki". I mam już swojego faworyta - rose gold z czarną tarczą
Ten będzie prawdopodobnie przed Bulovą - bo wypatrzyłem go w dobrej cenie Jeszcze się trochę waham między klasyczną srebrną kopertą a rose gold bom jeszcze nigdy złotego zegarka nie nosił.
A ja właśnie znienacka taki se kliknąłem
też w dobrej cenie go wypatrzyłem, a jak jeszcze pancelnikpatiomkin nie zauważy to wogle będzie deal miesiąca
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2013-02-24, 23:42, w całości zmieniany 1 raz
Fajny jest, waham się między srebrnym i różowym złotem. Dasz linka?
_________________ If in doubt, FLAT OUT!!!
#24 Wysłany: 2013-02-25, 09:00
Dam
http://www.creationwatche...watch-3434.html
Mogą tu dojść dodatkowe, acz niechciane wydatki co prawda, ale nawet wtedy będzie to niezła cena IMO.
A Ty możesz rzucić linke do złotego?
#26 Wysłany: 2013-02-25, 09:52
A to widziałem, za paczkę która ma szansę przejść niezauważona , gość liczy sobie 20$ dodatkowo, a i to bez gwarancji. Ale i tak niezłe ceny, właśnie tam się przymierzam do czarnego w różu
To ten z mojego linka, nawet jeśli wpadnie w oko panucelniku, to i tak wyjdzie taniej niż taki sam model z zatoki
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
#28 Wysłany: 2013-02-25, 10:00
Michał napisał/a:
Znaczy się chcesz powiedzieć, że za zapakowanie zegarka do koperty (bez pudełka) i napisanie na przesyłce "gift" lub wpisanie wartości mniejszej niż faktyczna gość chce jeszcze 20 dolarów?
Nie wiem jak to pakuje, ale Expedited shipping (czyli kuriera) ma za darmo, a Standard shipping kosztuje u niego 20 papierów. I sam sugeruje taki wybór:
Cytat:
Attention: Buyers from Brazil, Russia Federation, Italy and other high-watches-import- taxation-countries please take note. To create a better buying experience for you and part because of the heavy entrance national duty by your country ranging 50%-250%, please checkout using EMS by selecting Standard International Shipping.