Słoniu dobrze prawi. Obejrzyj sobie te Orienty.
A dodatkowo zerknij na wypust Seiko. Tyle, że trochę mniejszy:
SNZG15
Wymiary:
Koperta bez korony: 40.5mm
Koperta z korona: 43mm
tasaq [Usunięty]
#27 Wysłany: 2013-03-03, 11:09
Słoniu, Należę do szczupłych osób, więc nadgarstek też w granicach ~18cm. Boję się właśnie, że kupując 47mm ten zegarek będzie wyglądał jak busola.
Ale prawda jest taka, że póki co faworytem jest ten Ticino 44mm. W tygodniu napiszę do sprzedawcy czy i kiedy przewiduje mieć na stanie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Sty 2013 Posty: 174 Skąd: stond
#28 Wysłany: 2013-03-03, 12:42
tasaq napisał/a:
póki co faworytem jest ten Ticino 44mm. W tygodniu napiszę do sprzedawcy czy i kiedy przewiduje mieć na stanie.
Kupowałem kiedyś Ticino 47mm, który w zasadzie ma 48mm, był wg mnie zbyt patelniowaty, niska koperta, duży zegar, sprzedałem. Potem kupiłem lotnicze chrono na ST-19, mam nadal, super zegarek. Kiedy pytałem o tego prostego pilota 44mm, którym się interesujesz dwa tygodnie temu i potem jeszcze raz - zupełny brak odzewu. Dziwne, bo wcześniej Rob zawsze odpowiadał szybko i konkrenie.
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2013-03-03, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Szymon [Usunięty]
#29 Wysłany: 2013-03-04, 08:41
Czy ja dobrze pamiętam, że Ticino maja, powiedzmy, drobną wadę w postaci uszu 20mm? Jednak gdyby było 22mm to byoby fajniej..
.
Te Orienty co Słoniu pokazał są bardzo fajne. Oglądałem na żywca i wyglądają super. W Polsce cena z d**y - 800zł, ale po swiecie taniej można kupić. Ostatnio widziałem nawet gdzieś za niewiele ponad $100.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Lis 2012 Posty: 566 Skąd: z lasu.
#30 Wysłany: 2013-03-04, 10:08
emster napisał/a:
Słoniu dobrze prawi. Obejrzyj sobie te Orienty.
A dodatkowo zerknij na wypust Seiko. Tyle, że trochę mniejszy:
SNZG15
Obrazek
Wymiary:
Koperta bez korony: 40.5mm
Koperta z korona: 43mm
Za mną to Seiko chodziło od dłuższego czasu no i w końcu go zamówiłem . Dla mnie Japończyki w tym przedziale cenowym są bez konkurencji, jeśli chodzi o jakość wykonania. Ponad dwukrotnie droższy Aviator był mniej precyzyjnie wykonany .