Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Lut 2013 Posty: 729 Skąd: Wrocław
#1 Wysłany: 2013-03-05, 22:18 Zegarek na bransolecie na codzień
Witam ponownie,
chyba zaraziłem się zegarkomanią na dobre i moja poczciwa festina F16363, Lorusek i Casio już mi nie wystarczają i chciałbym coś nowego;) A że jest okazja kupić coś zza wielkiej wody po całkiem przyjemnych cenach chciałbym podzielić się z szanownymi kumotrami moim dylematem
Zegarek potrzebny do noszenia mniej więcej na co dzień, głównie w sezonie letnim dlatego padło na bransoletę. WR co najmniej 100M. Cena max 700PLN/200USD.
Wybór zawężył się do poniższych modeli:
Orient Star Retro Future - wiem, że może troszkę jarmarkowy i efekciarski ale cholernie mi się podoba no i mega jakość w końcu to wyższa półka Orienta: http://www.youtube.com/watch?v=rGAonfU3hBs
Orient Mako/BIG Mago - model z niebieską tarczą
Citizen NP4000-59E.
Podsumowując:
Gwiazdka kusi mnie najbardziej ze względu na stosunek cena/jakość, niespotykany dizajn, no i pewność, że nie spotkam nikogo innego z takim samym zegarkiem
Ostatnio zmieniony przez blaise 2013-03-05, 22:20, w całości zmieniany 2 razy
Tak jak z początku skrzywiłem się na tego Orienta, tak po obejrzeniu filmiku zmieniłem zdanie. Oczywiście to nie jest zegarek dla każdego i na każdą okazję ale jeżeli Tobie się podoba i w dodatku można go mieć za rozsądne pieniadze - IDŹ NA CAŁOŚĆ i bierz czerwonego! Na stonowane i popularne zegarki jeszcze będziesz miał czas..
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Lut 2013 Posty: 729 Skąd: Wrocław
#5 Wysłany: 2013-03-05, 22:34
Wszystkie są świetne i najchętniej kupiłbym wszystkie ale teraz muszę się zdecydować na jeden i szala coraz bardziej przechyla się na stronę niebieskiego Orient Stara ze względu na dizajn i cenę.
#8 Wysłany: 2013-03-05, 22:43
No i właśnie to mi się w nim podoba, jest oczoje*ny ale też poniekąd o to chodzi. Nikt koło takiego zegarka nie przejdzie obojętnie. A jak się znudzi to zawsze można będzie wrzucić na bazarek i odzyskać część zainwestowanej kasy
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#9 Wysłany: 2013-03-05, 22:44
Stara bier i niech się znudzi, juz w kolejkę się ustawiam
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#13 Wysłany: 2013-03-05, 23:15
Na amazonie taniej, ale tez ponad 500 preziów, to w sumie najciekawiej wychodzi nasza "rodzima" oferta http://www.i-zegarki.pl/o...atic-p-956.html tylko nie wiem czy to pewny sprzedawca?
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#15 Wysłany: 2013-03-05, 23:29
Panowie jest na znanym portalu aukcyjnym jednak jest to licytacja więc nikt nie wie jak się skończy, ostatnio były miesiąc temu i zainteresowania nie było kompletnie żadnego.