No nic, dokumenty przesłane faxem do UC, trzeba teraz czekać na ich stanowisko. Możecie tylko napisać ile mniej więcej trwa to wszystko - od dostarczenia dokumentów do doręczenia przesyłki?
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#33 Wysłany: 2013-03-21, 14:27
To zależy od różnych rzeczy
Ja dokumenty wysłałem mailem we wtorek, dziś rano mam w trackingu że zwolnione przez UC, więc jutro może będzie, zależy od poczty.
[ Dodano: 2013-03-22, 21:58 ]
A w piątek przed południem już pan listonosz zapukał (i awizo zostawił bo nikogo nie zastał), a przed wieczorem na poczcie uiściłem i odebrałem
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#34 Wysłany: 2013-03-28, 21:47
No i w końcu dotarł do mnie mój Pilocik. Leżąc od 18-go marca w UC już prawie o nim zapomniałem. Nie przypuszczałem, że może to tyle trwać. Jedyne 'zgrzyt' to pasek na jakim przyszedł zegarek - miał być brązowy, jest czarny Ale tak to jak najbardziej micha się cieszy Teraz nie pozostaje nic innego jak korzystać Dziękuję Wam za pomoc. Mam nadzieję, że jak uzbieram kolejne dutki to również mi doradzicie.
martynkaa564 [Usunięty]
#35 Wysłany: 2013-04-24, 21:04 Cło
Hej, podpowiedzcie mi co robić... zamówiłam paczkę z Chin która została zatrzymana w UC, po czym dosłałam dokumenty z UC i dosłałam dokumenty o które prosili. naliczono odpowiednie cło i vat ...kilka dni po tym otrzymałam paczkę od Poczty do której byly doczepione dokumenty z UC lecz listonosz nie pobrał ode mnie żadnej opłaty... czy sama mam się udać na Pocztę i zrealizować wpłate ?
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#36 Wysłany: 2013-04-24, 21:12 Re: Cło
martynkaa564 napisał/a:
Hej, podpowiedzcie mi co robić... zamówiłam paczkę z Chin która została zatrzymana w UC, po czym dosłałam dokumenty z UC i dosłałam dokumenty o które prosili. naliczono odpowiednie cło i vat ...kilka dni po tym otrzymałam paczkę od Poczty do której byly doczepione dokumenty z UC lecz listonosz nie pobrał ode mnie żadnej opłaty... czy sama mam się udać na Pocztę i zrealizować wpłate ?
Jak nie pobral a wydał paczkę to znaczy, że dopuścili do obrotu w PL bez opłat
Jaka wartość zamówienia była? Jeśli 50-100$ to mogli odpuścić po prostu.
Generalnie jakby naliczyli opłaty to bez opłacenia nie ma szans na odebranie paczki
_________________ World Wide Watches
emster [Usunięty]
#37 Wysłany: 2013-04-24, 21:15
Wypadałoby.
Pasti, jak są dokumenty celne załączone (OGL), to jest to zaksięgowane. Saldo w końcu się nie zgodzi.
Ostatnio zmieniony przez emster 2013-04-24, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
martynkaa564 [Usunięty]
#38 Wysłany: 2013-04-24, 21:45
Naliczyli mi cła+vat ponad 1000 zl, nie wiem czy listonosz nie zauważył czy uznal ze to jest jedynie do mojej wiadomości.. generalnie nie ma żadnego druczku który mogłabym oplacić na poczcie, jedynie karteczka z kwotą naliczoną przez UC i 'faktura' na której jest przedstawione ile procent pobrano od całości kwoty zamówienia...
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#39 Wysłany: 2013-04-25, 15:16
Na mojej poczcie nie ma mowy o odbiorze jeśli sokolwiek jest coś do opłacenia... przerabiałem to wiele razy.
Tu chyba wina listonosza, że wydał bez pobrania należności celnych.
Zobacz jeszcze po numerze wysyłki na trackingu poczty czy jest adnotacja "należności celne"