Czyżbyś Szanownych naszych Małżonek defektem się zaraził, że w jednym pomieszczeniu nie może być dwóch tych samych torebek, sukienek czy innych części garderoby?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#32 Wysłany: 2013-04-20, 08:16
Ptaku napisał/a:
P.S. czemu dales super fotke Sumo i byle jaka Stenka
Całkowity przypadek wyboru fotek, bez intencji. Rzeczywiście, dwukrotnie miałem skx-a i czuję jakoś wielki sentyment do tego zegarka, chociaż... Pierwszy jaki miałem strasznie mnie "kręcił", jak go sprzedałem obiecałem sobie, że jak tylko będę miał możliwości finansowe to kupię kolejny. I kupiłem, ale już mnie tak nie cieszył Chociaż uważam, że zegarek jest świetny i możliwe, że jeszcze u mnie zagości.
Wojtek: akurat Twoje Sumo zainspirowało mnie do zainteresowania się tym modelem (tyle, że czarnym) Podobnie jak Twój Orient (ten drugi, biały też jest mega ) Kupiłem niedawno King Divera, tylko że mój ma jakieś 30 - 30 parę lat Jednocześnie to moje pierwsze w życiu lewki i mam nadzieję, że długo ze mną zostaną.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 18 razy Dołączył: 31 Lip 2012 Posty: 2694 Skąd: Jablonna
#33 Wysłany: 2013-04-20, 08:21
Iks napisał/a:
szafir się nieco mniej rysuje, ale za to po uderzeniu pęka w drobiazg, mineralne szkło odwrotnie - teraz się zastanów które cechy będą bardziej przydatne nurkowi? Bajka, że szafir jest 'suuuuper' i co za tym idzie 'musi kosztować' to jest jedna z marketingowych sztuczek producentów.
Masz racje ze dla nurka pewnie bedzie lepszy hardlex, tylko ilu z posiadaczy diverow nurkuje
Ja hardlexa od Seiko porysowalem juz pare razy, a szafiru nie udalo mi sie zbic.
Dla mnie szafir to duzo bardziej wygodne rozwiazanie, przynajmniej nie martwie sie ze bede mial porysowane szklo.
Wracaja to tematu Sumok lepszym zegarem jest, ale to ze jest lepszy nie znaczy ze musi sie odrazu podobac, poza tym to jest duzy zegar a ja mam mala reke i moze dlatego tez jakos inaczej patrze na to. Uznaje zegarki do 42mm
Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2013-04-20, 08:21, w całości zmieniany 1 raz
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#35 Wysłany: 2013-04-20, 08:22
wahin napisał/a:
pasti napisał/a:
Sumo... choć za dużo osób ma ten zegarek
Czyżbyś Szanownych naszych Małżonek defektem się zaraził, że w jednym pomieszczeniu nie może być dwóch tych samych torebek, sukienek czy innych części garderoby?
Może trochę
Raczej jednak chodzi o to aby mieć unikaty taki kompleks - od bowa się zaraziłem
_________________ World Wide Watches
Woytec60 [Usunięty]
#36 Wysłany: 2013-04-20, 08:49
Hogg napisał/a:
Kupiłem niedawno King Divera, tylko że mój ma jakieś 30 - 30 parę lat Jednocześnie to moje pierwsze w życiu lewki i mam nadzieję, że długo ze mną zostaną.
Świetny
Takie właśnie są solą Orienta, nie multikalendarze ale King Diver.
Jest nawet współczesna wersja bardzo podobna ale nie pamiętam, gdzie ją widziałem...
A wracając do tematu wątku napiszę jeszcze raz, masz dużą rękę, bierz Sumo
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-04-20, 08:49, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#38 Wysłany: 2013-04-20, 11:16
Mi też ten KD się podoba, nie ma to jak "łyntydżowa" klasyka Nadgarstek mam jakieś 18,5 cm. Podobnie jednak jak Ptaku nie prę na siłę w stronę dużych busoli. Największy zegar jaki mam, to Seiko BFS.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#43 Wysłany: 2013-04-20, 16:04
Sumo i sumo. Co wy widzicie w tym Sumo. Wielkie to jak smok, ciężkie jak sam nie wiem co, a do tego nic się nie dzieje na tarczy. W takim stylu to Raya sobie kupisz cztery razy taniej
Albo Brajtka cztery razy drożej