goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#31 Wysłany: 2013-03-22, 23:16
Tego nie próbowałem, ale w PP można ustawić żeby nie konwertował wg swojego bandyckiego zaiste kursu, ale naliczał po prostu w walucie płatności - wtedy skonwertuje bank, wystawca karty.
No chyba że płacisz z salda PP, to nie ma wyjścia.
[ Dodano: 2013-03-22, 23:17 ]
Ptaku napisał/a:
nasza walute a nie PLN
To w Jabłonnej jaka waluta jest?
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Ogólnie, to dobrze mieć podpięte pod PP karty rozliczne w różnych walutach i zasilać ich konta za pośrednictwem jakichś kantorów internetowych. Przy płatności można zdecydować w jakiej walucie i jaką kartą płacić.
PP, czy bank, zwykle mają zbójeckie kursy
_________________ John Smith
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-03-22, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 1183 Skąd: WM
#33 Wysłany: 2013-03-22, 23:22
jaceh napisał/a:
lastrad, wybierałem wartość w pln i dokładnie tak jest jak mówisz, zamawiając i płacąc w złotówkach - 3 dni temu kupowałem u nich-, walutę liczą taniej niż paypal.
Ano właśnie,
Patrząc na łocz, za 198preziów oni liczą 638pln, co daje za 1 pln 0,310usd
a PayPal chce za to samo 663pln, czyli za za 1 pln tylko 0,298usd
25pln piechotą nie chodzi.
_________________ Pozdrawiam
Lastrad
megalia [Usunięty]
#34 Wysłany: 2013-04-27, 10:13
Witam
Mam pytanie do tych co kupowali zegarek w watchhubs, czy dostali wraz z zegarkiem jakąś kartę gwarancyjną lub certificate of guarantee? Zastanawiam się jak jest rozliczana gwarancja lub czy w ogóle jest na terenie Europy? Ja otrzymałem tylko (prócz zegarka i pudełka) instrukcje i nic więcej.
Pozdrawiam
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#39 Wysłany: 2013-04-30, 11:45
megalia napisał/a:
Witam
Mam pytanie do tych co kupowali zegarek w watchhubs, czy dostali wraz z zegarkiem jakąś kartę gwarancyjną lub certificate of guarantee? Zastanawiam się jak jest rozliczana gwarancja lub czy w ogóle jest na terenie Europy? Ja otrzymałem tylko (prócz zegarka i pudełka) instrukcje i nic więcej.
Pozdrawiam
Chyba standard. Do tej pory odebrałem od nich 3 przesyłki i gwarancji niet Porządnie zapakowane, pudełko na zegarek, przywieszki, instrukcja. To wszystko.
Mi to nie przeszkadza (dopóki jest ok, ale ja tylko Seiko tam kupuję to MUSI działać), ale jak kto woli. Zawsze ryzyko gdy coś się zepsuje w ciągu roku-dwóch.
Czekam teraz na dwie kolejne przesyłki od nich, to się wypowiem jak dojdą.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#40 Wysłany: 2013-04-30, 12:18
megalia napisał/a:
I co nikt nie kupował w watchhubs?
Cytat:
WARRANTY POLICY
All watches have 2 years extended Warranty and Life Long Guarantee.
WatchHubs offers every watch free repair service for a period of 24 months from the date of arrival in accordance with the following terms and conditions:
1. Damage caused by accident, misuse, negligence or any unauthorized repair will not be covered;
2. Replacements of parts (Case, Band, Glass, Clasp, etc) or battery are to be charged at cost;
3. No alternation of warranty will be allowed.
Customers just need to use postal service with tracking ID to send watches to our address and bear the return postage.
Customers have to bear postage for both ways.
Even after first two year’s period, customers may send their watches to us for paid maintenance by local service centers.
For models come with International Warranty, buyers could visit Brand owner's Service Center for service, check, repair and maintenance in your own country.
We provide valid international warranty card for some models, and mention it on product page.
Gwarancją jest dowód zakupu (czyli np wyciąg z Pay Pala). Większość zegarków jest objęta 2-letnią gwarancją sprzedawcy, niektóre mają gwarancję międzynarodową.