Moje przypuszczenia oparłem na tym gdzie znajduje się hosting danych stron (chociaż zawsze można sobie wykupić usługę w innym kraju).
Ja osobiście nie próbowałbym kupować w pozycji 1,2,3,5. Bardzo skąpe informacje, zresztą pisał już o tym emster powyżej Nawet po zalogowaniu się na konto nie ma szczegółowych informacji na temat dostawy
_________________ pozdr,
Rafał
paatryk01 [Usunięty]
#182 Wysłany: 2013-05-05, 17:44
No to pozostaje mi tylko prosić o to żeby ktoś wrzucił link jak gdzieś przy okazji szukania zegarka dla siebie znajdzie się ten Seiko w podobnej cenie do tych z linków, bo nie dam za niego 1000zł na allegro
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#183 Wysłany: 2013-05-05, 22:18
Z tych pięciu powyżej spokojnie polecam CreationWatches, czyli czwarty link. Kupiłem tam... już 4 zegarki i tylko pierwszy raz naciąłem się na nieprzyjemne dodatki, z niewiedzy oczywiście.
Spokojnie i w ciemno można tam kupować, tylko trzeba dogadać się w trakcie zakupu i nie wybierać domyślnej przesyłki FedExem, czy tam DHLem co polecają, a zwykłą pocztą, czyli Registered Parcel Shipping. Domyślnie leci kurierem i co prawda przychodzi szybko, ale za szybkość sie płaci
W sklepie oba sposoby przesyłki sa za darmo, więc pierwszy raz zapłaciłem frycowe
Pocztą trwa dłużej, tracking dostałem dopiero po ok. 10 dniach, a przesyłkę po prawie 3 tygodniach, ale warto było
Płacenie PayPalem, więc bezpiecznie, informacje o sposobie wysyłki wystarczyło (w moim przypadku) wpisać w PayPalowym polu na komentarz i voila
Aha, wysyłka za każdym razem była z Singapuru.
Oczywiście taka przesyłka niczego nie gwarantuje, ale daje duże szanse, u mnie jak dotąd 3/3
Bo podejrzewam, że tego zegarka (jak i innych JDM) nie znajdziesz u europejskich sprzedawców, tzn. oczywiście znajdziesz, ale to nie będą tanie rzeczy
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2013-05-05, 22:19, w całości zmieniany 1 raz