Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2011 Posty: 1691 Skąd: _____
#1 Wysłany: 2013-05-20, 18:57 EDC równie dobre jak U1
Po Zgierskich przymiarkach i podchodach nie może wyjść mi z głowy SInn u1. Niestety chwilowo nie mam na niego budżetu, co szybko się nie zmieni zapewne.
Stąd też pomysł aby kupić sobie coś równie dobrego i dającego podobne wrażenia organoleptyczne na ile to tylko możliwe wzorujac się na nim.Budżet ustaliłem na 1200zł, sprzedam kilka zegarków jeśli to coś mnie przekona, nie ma problemu.
Wymogi mam następujące:
- wr min 200m
- zapewne i tak skończy się na nurku
- piaskowane lub matowe dlc/pvd wykończenie koperty i branzy
- 40-43mm średnicy
- mile widziany kajdan solidny, jednak dobra guma też może być
- prostota i czytelność tarczy a'la U1/ DAMASKO
Od zawsze chodzi mi po głowie Artego 300m w piaskowanej wersji którego taki jeden nie chce za żadne skarby oddać. Wiem, że taki kawał żelastwa mało komu podchodzi pod EDC. Ale na pasku u mnie może robić za zegarek codzienny przez cały rok i mogę z czystym sumieniem nazwać go EDC. Jednak to chyba nie do końca to czego oczekuje. Szukam czegoś mniej 'błyskotliwego'.
Czy to jest w ogóle możliwe? Wierze w Kumotrów.
Precista chyba coś takiego robiła, w sensie piaskowanej koperty ale to tez nie to.
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2011 Posty: 1691 Skąd: _____
#13 Wysłany: 2013-05-20, 20:21
Do tego ship z końca świata i ryzyko Vincenta dość spore co?
Generalnie ponad budżet już wychodzi.
Ptaku napisał/a:
Zaraz dostaen po lbie ale musze to napisac
SKX
Możesz sam sobie ten tego.
maciek [Usunięty]
#14 Wysłany: 2013-05-20, 20:28
Bardzo ciekawy temat, sam właśnie w takie zegarki i w takim budżecie celuję...
Artego było super, fajniejsze jednak jest szczotka, a nie piaskowana. Chętnie przygarnąłbym takie niebiesie 500m, ale na sylwkowe się spóźniłem, a Długas nie chce oddać.
A Ocean Diver? Szczerze polecam, dla mnie EDC pełno gebom.