Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#1 Wysłany: 2013-05-26, 08:30 Eleganckie EDC...
Hmmm... nie to, że kupić zamierzam teraz ale może jak będzie kiedyś kasa...?
Prosty człek jestem więc ze swoim Fortisem B-42 mógłbym pomykać codziennie... Niestety trzeba też pracować a że człowiek "między ludzi chodzi" fajnie by było mieć cosik bardziej eleganckiego - coś między Fortisem a typowymi garniakami, coś porządnego aby wstydu przed Ryśkiem i szefem firmy, z którą rozmawiam, nie było... A więc męski, spory ale subtelniejszy, z nakładanymi indeksami i polerowanymi wskazówkami... Cena? Sam nie wiem - powiedzmy do dwóch tysi? Wiem, że budżet skromny ale i takie życie
No i niby wymagania niewielkie a kłopot kufa jest. Podsumowując rozglądam się za:
- 42-43mm koperta
- WR 100 minimum
- bez obrotowego bezela
- polerowane wskazówki i indeksy
- szafir (fajnie jakby miał AR)
- wolałbym automat ale jak mnie kwarc powali to może i być...
Wymagania niespecjalnie wydumane a jakoś kufa pomysłu nie mam... Jak już kiedyś pisałem SARB045 jakby miał 42mm, no chociaż 40mm załatwiałby sprawę....
Hamiltony podchodzą niektóre ale zza Wielkej Wody to Vincenty mi budżet rozwala...
Np:
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły pobawmy się - poproszę o nazwęi fotkę - myślę, że nie tylko mi się przyda takie zestawienie "eleganckich EDC"...
Przepraszam za małe OT, ale jaki jest ref: tego drugiego Hamiego (z czarną tarczą)? Nie mogę go znaleźć na stronie producenta... Wygląda bardzo ciekawie.
_________________ I'm not myself, but not dead and not for sale...
Przepraszam za małe OT, ale jaki jest ref: tego drugiego Hamiego (z czarną tarczą)? Nie mogę go znaleźć na stronie producenta... Wygląda bardzo ciekawie.
H32615835
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Do Icklera należy marka m.in. marka Archimede. Popatrz np. na Archimede Outodoor:
- 42-43mm koperta - Jest
- WR 100 minimum - Jest
- bez obrotowego bezela - Bez
- polerowane wskazówki i indeksy - Nie ma
- szafir (fajnie jakby miał AR) - Ma
- wolałbym automat ale jak mnie kwarc powali to może i być... - Automat