Mam taką dziwną przypadłość, że jak mam duży dylemat co wybrać to często kończy się to tym, że wybieram oba....
Tak było i tym razem. Póki co jeden i drugi ma swoje miejsce w kolekcji, choć już mam wyrobione zdanie na temat obu.
TAG zdecydowanie bardziej uniwersalny - i do dżinsów pasuje i do koszuli i marynarki nie razi tak bardzo. Lepiej leży na ręku niż Sinn. Ma więcej ciekawych detali na tarczy, nakładane indeksy, paseczki, sreczki. Bardziej się błyszczy. Zadaje szyku.
Sinn swoim wyglądem i konstrukcją daje po mordzie. Jak germański najeźdźca.
Jest mniej uniwersalny - do gajeru się zupełnie nie nada. Ale za to jaki charakter! Fun-factorem pobija taga na starcie. Nie da się go pomylić z innym zegarkiem. Charakterystyczny, doskonały w swojej prostocie i dumny. Nie próbuje się przypodobać. Mówi "jak ci się nie podobam to spier****!" Polubiliśmy się, ale jest to szorstka przyjaźń.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 431 Skąd: Warszawa
#115 Wysłany: 2014-02-19, 00:17
.
Temu Tagu na gumie bardzo bardzo
Ale zagłosowałem na Sinn'ka, bo lubię w nim ten niepowtarzalny, surowy styl.
Tag zadaje więcej szyku, ale z drugiej strony jest jakiś takiś bardziej oklepany, no mało w nim takiego indywidualnego stylu, jakby mu usunąć napis firmowy, to mógłby on być zrobiony przez sporą ilość innych marek i by się tam odnalazł.
Co nie zmienia faktu, że jest ładny.
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#116 Wysłany: 2014-02-19, 12:06
Miałem oba (tylko TAGa niebieskiego) i został Sinn:-) Zdecydowanie bardziej mi przypasował, świetnie go opisałeś
W TAGu denerwowała mnie niekonsekwencja projektu, smaczki na tarczy, wskazówki, fajny bezel opakowane w kopertę bez polotu, matową, bez różnych płaszczyzn różnie wykończonych, jak choćby w Sumo:-)
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#117 Wysłany: 2014-02-19, 12:17
noooo, w sinnie za to masz kopertę z polotem
Dla mnie sinn to flaki z olejem.
Imo koperta taga pasuje kształtem właśnie do bransy i bezela.
Nie ma smaczków jak sumo to fakt, ale nie wiem czy jakby je dali to by nie było za dużo grzybków w barszcz. Bo na tarczy i bezelu się dzieje.
I jako zwolennik niebieskich diverów, uważam że tu jest lepszy czarny - dlatego Wojtek swojego sprzedałeś.
W tym modelu niebieski jest tępy i nudny.
ogólnie z tych dwóch - TAG.
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2014-02-19, 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#118 Wysłany: 2014-02-21, 02:32
Sinn ma taki właśnie być, prosty, charakterystyczny toolwatch... Genialny w swojej prostocie, spójny projekt imho
TAG natomiast ma wg mnie rozdwojenie jaźni, nie wie czy chce być elegansiorem nurkowym czy toolowatym, jego poszczególne elementy wysyłają sprzeczne sygnały więc albo koperta powinna być "szlachetniej" wykonana albo tarcza inaczej bo razem do kupy to nie bangla imho...
To jakaś przypadłość projektantów TAGa chyba bo z tych samych powodów sprzedałem białego TAGa Linka...