#1 Wysłany: 2013-07-12, 11:23 Zegarek dla niego i niej
Witam !
Zbliżają się moje i mojej lubej urodziny a że obydwoje zdecydowaliśmy się na zegarki więc proszę Was o pomoc !
Nie ukrywam że jestem laikiem jesli chodzi o zegarki więc moje wymagania będą na niskim poziomie. Liczę jednak że bardziej doświadczeni koledzy podzielą się ze mną swoją wiedzą i zaproponują ciekawe rozwiązania.
No więc zacznijmy!
Jeśli chodzi o mnie: (obwód nadgarstka 17,5)
- budżet ok 350 pln
- chciałbym żeby był to automayczny zegarek (wiem, skromne zasoby )
- coś w stylu divera
- najlepiej na branzolecie
- śr ok 45 mm
- reszta do przemyślenia
Jeśli chodz o moją lubą : ( obwód ok 15) ( wiem jakie zegarki jej sie podobają, chciałbym tylko zobaczyć Wasze propozycje)
- budżet ok 300 pln
- tylko na pasku
- kwarc
- reszta do przemyślenia
Na koniec - oglądałem już dużo zegraków więc nadmienie że J. Springsy, Amfibie itp brałem pod uwagę. Ale z drugiej strony budże nie pozwala poszaleć. Liczę na powiew świeżych pomysłów.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2013 Posty: 269 Skąd: żoli
#3 Wysłany: 2013-07-12, 12:30
dla ciebie j. springs BEB043 albo BEB022. Masz automat, świetnie zrobiony:)
dla Pani to może coś z lorusa albo casio....
_________________ Kupiłem właśnie Mosera, zaraz lecę na wymarzony urlop, tak więc wolałbym uniknąc sytuacji, że teraz wpłace zaliczke i będę musiał na urlopie jeść chleb z pasztetem Czy mógłby ktoś założyć za mnie tą zaliczkę?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2013 Posty: 269 Skąd: żoli
#6 Wysłany: 2013-07-12, 16:03
a budżet i wymagania koledzy czytali?:)
_________________ Kupiłem właśnie Mosera, zaraz lecę na wymarzony urlop, tak więc wolałbym uniknąc sytuacji, że teraz wpłace zaliczke i będę musiał na urlopie jeść chleb z pasztetem Czy mógłby ktoś założyć za mnie tą zaliczkę?
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#9 Wysłany: 2013-07-12, 16:36
Santino napisał/a:
Dodaj zero
Nie no panie Hegemonie, wiadomo że forum to głównie po to jest żeby kumotrom pomagać przekraczać zakładane budżety ale dziesięciokrotnie to ciut przesada
A te Festiny to fajne som
Zresztą Jasiek sprężyna + Lorus dla pani to też fajne połączenie, oba ze stajni Seiko więc raczej jakość OK, zresztą nawet Seiko, przy niewielkim nagięciu budżetu by się znalazły
Taki np.
_________________ "Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska."
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#13 Wysłany: 2013-07-13, 23:49
Ship gratis a Vincent raczej nie zagląda, przesyłki przychodzą poniekąd ze Szwecji, więc nie wie, że mógłby zarobić
Acz jak wiadomo, z Vincentem nigdy nic nie wiadomo
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused