#1 Wysłany: 2013-07-23, 11:14 Zegarek na własny ślub - automat na pasku do 600PLN
To mój pierwszy post na forum także witam wszystkich użytkowników. Mam na imię Andrzej i aktualnie noszę zegarek Seiko SDN195P1.
Niedługo mam ślub więc chciałoby się wyglądać elegancko (czarny garnitur oraz koszula z mankietami). Kwestia takiego dodatku jak zegarek jest dla mnie dość istotna dlatego też piszę tu z prośbą o pomoc/rade w wyborze.
Co mnie interesuje (oczywiście można iść na jakiś kompromis):
-mechanizm automatyczny (Orient, Seiko lub inny)
-pasek czarny
-do 600PLN +/-100zl
Fajnie gdyby taki zegarek potem jeszcze pasował do zwykłej koszuli i jeansów.
Dzięki za szybka reakcję
Nie ma takiego ciśnienia żeby kupować na siłę. Ale myślę że ślub jest dobrą okazją żeby kupic sobie znowu zegareczek. Potem nie wiadomo co będzie hehe
Co do samego wyglądu zegarka - po kliku latach noszenia mojego chronografa troche przyzwyczaiłem się do jakiś "udziwnień" na tarczy i może być ciężko przerzucic sie na typowo klasyczny zegarek.
Myślę że już taki wskaźnik naciągu dodałby troche energii i w pewnym stopniu spełniałby moje oczekiwania.
Powiedzcie jeszcze czy dużo można zaoszczedzić kupując za granicą ( w porównaniu z Polską) ?