Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Cze 2013 Posty: 118 Skąd: Polska
#31 Wysłany: 2013-07-29, 14:22
Takiego murzynka mój ojciec kupił kiedyś w RFN. Był to początek lat 80 chyba. Jak do jakiś rok temu zaniosłem do renomowanego zegarmistrza w moim mieście /pominę nazwę z litości/ to powiedział, że zegarek jest z lat 90-tych. Jeszcze i tarczę uszkodził. Ale Blancpaina FF na ręku miał.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Cze 2013 Posty: 118 Skąd: Polska
#33 Wysłany: 2013-07-29, 14:36
Ale ja pamiętam ten zegarek od zawsze. No i pytałem ojca, kiedy go kupił. Wiem też kiedy pracował w RFN. Sprawa jasna chyba jest. Fachowiec zatem taki sobie. Miałem z nim inne przygody ale to nie miejsce na to. To było a propos zegarka. Zresztą bardzo fajnego.
Ostatnio zmieniony przez lajosz 2013-07-29, 14:46, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki Panowie za pomoc i odpowiedzi. Takiego Atlantica, tyle że z jasną tarczą mam gdzieś u Rodziców w szufladzie w stanie prawie NOS, tyle że nie darzyłem nigdy tej marki specjalną estymą może jednak wrzucę go na nadgarstek. Co do Allegro i vintage to moja wiedza zegarkowa jest jednak za mała i myślę że po prostu wyrzuciłbym pieniądze w błoto. Pozostaje uzbroić sie w cierpliwość i zmierzać w kierunku Speediego.
Ostatnio zmieniony przez nav 2013-08-04, 20:47, w całości zmieniany 2 razy